Nagyvilág

Belgiumban lelőttek egy kétéves kurd kislányt

Kiderült, éles lövedék okozta a kislány halálát, amikor a  rendőrök menekültek autóját üldözték.

Belgiumban éles lövedék ölt meg egy kétéves kislányt, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy migránsokkal teli kisteherautót. A dél-belgiumi Mons városának ügyészsége közölte, az orvosi vizsgálatok egyértelműen bizonyították, a kurd származású kislány halálát fejlövés okozta. A lövedék az arcán érte.

Az ügyészség nem zárta ki, hogy a golyó rendőrségi fegyverből származhatott, de ezt további vizsgálatnak kell megállapítania. Az üldözés a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett, a francia határtól nem messze ért véget.

A kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt, a kórházba vezető úton halt meg. Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket.

A kisteherautóban talált 26 felnőttet és 4 gyereket, a jármű sofőrjét előállították. Megállapították, hogy az illegális bevándorlók valamennyien kurdok – közölték. Az embercsempészekről és a sofőrről azonban nem közöltek adatokat.

Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt. A sajtó úgy tudja, a kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak – a csoport többi tagjával együtt – Nagy-Britanniába eljutni. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik