Foci

Lewandowski beírta magát a Bundesliga történelmébe

Véget ért a német labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója is a hétvégén és bár korábban eldőlt már, hogy újfent a Bayern München nyeri a Bundesligát, volt még miért izgulni. Például eldőlt, hogy a Hamburg története során először esik ki az élvonalból.

19985 nap után esett ki a HSV a Bundesligából, az ultrák nem viselték jól
A szurkolók füstgránáttal bénították meg a meccset, nem sikerült szépen búcsúznia a német rekordernek.

A bajorok játékosának, Robert Lewandowskinak azonban másért volt izgalmas a szombati nap. A bajnokok csatára 29 góllal zárta az évet, amellyel toronymagasan lett a 2017/18-as kiírás gólkirálya.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a lengyel támadó harmadjára volt a liga legjobb gólvágója, erre pedig korábban egyetlen külföldi labdarúgó sem volt képes.

Összehasonlításképp: a második legtöbb gólt, szám szerint tizenötöt Nils Peterson, a Freiburg játékosa szerezte, azaz nagyjából kétszer annyit lőtt Lewandowski, mint a bajnokság élmezőnye.

A Bundesliga történetében eddig Gerd Müller (Bayern München) a hetvenes, Karl-Heinz Rummenigge (Bayern München) a nyolcvanas és Ulf Kirsten (Bayer Leverkusen) a kilencvenes években tudott háromszor is gólkirállyá válni. Az abszolút csúcstartó Müller, aki hétszer volt Németország legjobb gólszerzője.

Kiemelt fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON/ DPA 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik