Belföld

Mészáros Luca: Kezdem a testi épségemet is félteni

Mint korábban megírtuk, egy 22 éves lány a választás utáni reggel megosztott egy posztot Facebookon, amiben arról írt, hogy Magyarországon nincs jövőképe egy 22 évesnek. A posztot több mint 27 ezren megosztották.

Mészáros Luca a Zoom.hu-nak most azt mondta, az elmúlt egy hét ellenséges reakciói arra sarkallják, hogy elmenjen innen. A lány az elmúlt napokban fenyegetést és lejárató álhíreket is kapott.

Mint mondta, bejegyzését – amit azóta törölt – ugyan nem politikai tartalmúnak szánta, de mivel a Fidesz győzelme után született, sokan „felbérelt ellenzékinek” nevezték.

A lány szerint az ország ugyanakkor nem nyolc éve, hanem már sokkal régebb óta van gödörben. Azt mondja, nem az a baja, hogy sokan nem értenek vele egyet, hanem ahogyan ezt kifejezik.

Az elmúlt egy hétben kaptam több fenyegetést. Hétfőn pedig egy kézzel írt levelet hagytak nekem címezve az iskolám melletti kávézóban, amelyben pocskondiáznak. Emellett egy Facebook-csoportban szervezkednek, hogy a Facebook-oldalamat lepontozzák. Egy távolabbi ismerős pedig elindított rólam egy újabb álhírt. Ez egy undorító történet, kezd a helyzet elfajulni, így már ügyvédet is fogadnom kellett. Gyakorlatilag kezdem a testi épségemet is félteni

– jelentette ki.

Luca megjegyezte, a kávéfőző egy metafora volt, annak a szimbóluma, hogy a korabelieknek ilyen apróságok is luxuscikknek számítanak. Az alapja pedig az volt, hogy a barátjával kinézett magának egy 10 ezer forintos gépet, ami ugyan le volt árazva, még így sem tudták megvenni.

Megszólalt a 22 éves lány, aki leírta, hogy külföldre kell mennie, mert itthon nem lehet megélni óvónőként
Mészáros Lucát a bejegyzés megjelenése óta durva támadások érték, illetve feltörték Facebook-fiókját is. 

Legalább háromszázan ajánlottak fel számára kávéfőzőt, egy hölgytől pedig el is fogadta a felajánlását, mert ő egy olyan cégnél dolgozik, amely ilyenek gyártásával foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik