Foci

Dárdai Pál haverja ül le a Bayern München kispadjára

Megvan ki váltja a BL-elődöntőbe jutott 72 éves Jupp Heynckest a bajor kispadon.

Az Eintrach Frankfurth a 2015-16 os bajnokságban a 16. helyen épphogy megúszta a kiesést, majd jött a horvát válogatott éléről menesztett Niko Kovac, aki rendet rakott. Tavaly már a tisztes középmezőnyben végzett csapatával (11.), míg idén, 29 forduló után az előkelő ötödik helyen állnak a „Sasok”.

Úgy látszik a teljesítményük megmozdította a Bayern München klubvezetésének a fantáziáját is, hisz köztudott, hogy egy ideje már keresik az Ancelotti helyére beugró Jupp Heynckes utódját. A 72 éves szakember csak nyárig vállalta a tűzoltást, ami a már megnyert bajnoki címmel és a BL-elődöntővel elég jól sikerült neki.

Nos, csütörtök este a Bild és a B/R Football‏ is világgá kürtölte, hogy Dárdai Pál korábbi csapattársára és cimborájára, a 46 éves horvát szakemberre száll a bajor kispad, lévén állítólag mindenben megegyeztek a felek.

Kovac nem csak a Hertha Berlinhez kötődik (223 meccs), hanem Münchenhez is, hiszen a korábbi 83-szoros válogatott horvát középpályása 2001-03 között 34 meccsen szerepelt a Bayernben.
(Fotó: Annegret Hilse/dpa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik