Sport

Hosszú Katinkát választották az Év Emberének

A Figyelő gazdasági hetilap először díjazta az Év Emberét: idén Hosszú Katinkát választották a legjobbnak.

A lap a jövőben mindig év elején adja majd át a díjat a legjobbnak, aki a magyar gazdasági, kulturális, tudományos vagy sportéletben kiemelkedőt alkotott, teljesítménye nemzetközileg is elismert, és üzletileg transzparens módon, a szabadpiaci verseny szabályai szerint mérhető eredményt tudott felmutatni.

 Fotó: Figyelő

A Figyelő első választottja – a díjat Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke és Lambert Gábor főszerkesztő adta át -, Hosszú Katinka 2014-ben fantasztikus évet zárt, hiszen öt világrekordot ért el, 68 Világkupa-érmet (közte 51 aranyat) nyert. 122 győzelmével immár ő vezeti a Világkupa-történet örökranglistáját. 2014-ben hat Európa-bajnoki érmet, közte három egyéni aranyat is magáénak tudhatott. Ennek eredményeképp Hosszú Katinka az úszás első dollármilliomosa lett, így nem meglepő, hogy úszó- és pénzügyi teljesítményéért díjazták.

 Fotó: Figyelő

Tovább sorolva az érdemeit, három olimpián vett részt, kettőn döntőbe is jutott. Háromszoros világ-, kilencszeres Európa-bajnok. Tizenöt alkalommal döntötte meg a világcsúcsot. Az egyetlen női úszó, aki egy időben tartja rövid pályán a 100, a 200 és a 400 vegyes számban a világcsúcsot. Itthon kétszer választották meg az Év Sportolónőjének. A Nemzetközi Úszószövetség pedig az Év Úszónőjének választotta tavaly.

„Nagy megtiszteltetés ez a díj! Nagyon jólesik, hogy egy üzleti magazin is felfigyelt az eredményeinkre” – nyilatkozta Hosszú Katinka a Figyelőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik