Sport

Minden elismerésünk Rebekah Gregorynak!

Rebekah Gregory (Rebekah Gregory)
Rebekah Gregory (Rebekah Gregory)

Két évvel azután, hogy a világot megrázta az AMerika egyik legnagyobb tömegfutó-versenyén történt robbantásos merénylet, az egyik túlélő újra futott. De hogy?

2013. április 15-án megrázta a világot az az értelmetlen merénylet, amelyet a radikalizálódott iszlamisa testvérek, Dzsohar és Tamerlan Carnajev követtek el. A futóverseny céljánál elkövetett robbantásnak négy halálos áldozata és 280 sérültje volt.

Súlyosan megsérült Rebekah Gregory is, aki tolókocsiba került, majd a bal lábát térdből amputálni kellett. Két évvel később azonban, a hétvégi Boston Marathonon már újra rajthoz állt és elképesztő módon protézissel a lába helyén, 4 óra 18 perc és 51 másodperc alatt végigfutotta a távot!

“Csak azért küzdöttem, hogy megtudják az emberek, hogy képes vagyok a saját lábamon áthaladni a célvonalon. Már nem vagyok kerekesszékes, mint tavaly, és nem küzdök magányosan az életemért a járdán, mint két éve. Hosszú utat tettem meg eddig, de nincs megállás számomra” – fogalmazott az ABC Newsnek Rebekah. Minden elismerésünk!

Rebekah Gregory a célban
Fotó: youtube.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik