Belföld

Nincs menekvés az ítéletidő elől, besárgult az ország

onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
Van három olyan megye, ahol egyszerre él ötféle figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette előrejelzését. Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szombat éjfélig eső, ónos eső, havazás, hófúvás és az erős szél miatt. Van három olyan megye (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) ahol egyszerre él az öt figyelmeztetés.

A reggeli óráktól délnyugat felől terjedve jelentős mennyiségű (általában 10-20 milliméter) csapadék eshet az országban. Eleinte eső valószínű, majd északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a halmazállapota.

A délutáni óráktól északkelet, illetve északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján 5-10 centi körüli, az ország északi felében 5 centi körüli hó hullhat, kisebb mennyiségű megmaradó hó a Dunántúl déli felében eshet. Hófúvásra az ország északi területein lehet számítani.

Erős hófúvás az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten a Bodrogközben valószínű viharos (60-80 km/órás) széllel, kis területen e feletti lökésekkel.

Szombaton a késő délutáni, esti óráktól általában az ország délkeleti részén, ezen belül kiemelten az Alföldön, annak is főként a délnyugati-északkeleti tengelyében az eső, illetve időszakos havazás mellett jelentős mennyiségű ónos eső vagy fagyott eső hullhat éjfélig.

A Magyar Közút külön is figyelmezteti az autósokat
Szombattól több megyében intenzív havazás, szélvihar és ónos eső nehezíti a közlekedést! 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik