Sport

Beárazták a Veszprémet a Bajnokok Ligájában

A csoportkör vége után az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) felállította erősorrendjét a rájátszásba jutott 16 csapatról a férfiak mezőnyében. Egy TOP10-et tettek közzé a honlapjukon, ebbe a szegediek nem kerültek bele, azaz őket az európai szakírók a jelenlegi forma alapján a 11-16. valamelyikére teszik.

A Veszprém ezzel szemben ott van a legjobbak között, sőt, egyenesen a harmadik helyre rakta az EHF. Azt írják, hogy

nem éppen a legsimább a szereplése eddig Ljubomir Vranjes sztárokkal teletűzdelt együttesének, de a botlások ellenére is odaértek a B csoport második helyére.

A veszprémiek az elmúlt négy évben rendre bejutottak a kölni négyes döntőbe, két ezüstjük, egy bronzuk és egy negyedik helyük van. Az EHF cikke szerint idén csak az aranyérem lehet az, amivel a csapat és a szurkolók is megelégednek. A szövetség a Veszprémnek lehet a legkönnyebb útja a Final Fourba, ugyanis, ha kiütik a dán Skjernt, akkor a Breszt – Nantes párharc győztesével találkoznak majd a nyolc között.

Bár az A csoportot a Vardar nyerte meg, őket csak a negyedik legerősebbnek tartják a mostani mezőnyben. Az első helyre a Paris Saint-Germaint lőtték be, az ő esetükben nem is az a kérdés, hogy elég jók-e a végső sikerre, hanem, hogy sikerült-e túltenniük magukat a tavalyi vereségen a Vardar ellen. A Barcelona még az a csapat, ami az erősorrendben befért a Veszprém elé.

A Veszprém március 25-én játszik először dán ellenfelével a nyolcaddöntőben, míg a Szeged pedig 21-én, ők a német Kiellel találkoznak.

A legjobb 10 csapat az EHF szerint

1. PSG (francia)

2. Barcelona (spanyol)

3. Telekom Veszprém (magyar)

4. Vardar Szkopje (macedón)

5. Nantes (francia)

6. Flensburg (német)

7. Kielce (lengyel)

8. Kiel (német)

9. Kristianstadt (svéd)

10. Montpellier (francia)

Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Ajánlott videó

Olvasói sztorik