Belföld

Az Elios-ügyről régóta tud a kormány

harangozo-tamas(960x640).jpg (Array)
harangozo-tamas(960x640).jpg (Array)
A szocialista Harangozó Tamás szerint jóval az OLAF-jelentés előtt.

Az ellenzéki politikus a nemzetgazdasági minisztert kérdezte az ügyről, Varga Mihály államtitkárának válaszából pedig az derült ki, hogy a kormány belső ellenőrzési szerve már 2016-ban vizsgálta a kalocsai pályázatot, a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos eljárás pedig még folyamatban van.

A szocialista képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a kormány már az OLAF-jelentés előtt tudott a pályázat szabálytalanságairól.

Az Elios-ügyben létrejött ellenzéki árnyékbizottság szerdán próbált bejutni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, megnézni, ki döntött arról, hogy a pályázati kiírást az utolsó pillanatban módosítsák – tudatta a Hír TV.

A delegációt csak a tárca sajtósa fogadta, aki kampányfogásnak nevezte az ellenzéki akciót. Harangozó Tamás szerint a minisztérium felső vezetői érintettségük miatt gyáván próbálják eltussolni az ügyet. A miniszternek nem kellett volna több ezer oldal anyagot keresnie, őket elsősorban az érdekli,

ki, kinek az utasítására, miért írta át a pályázati kiírást három nappal a beadási határidő előtt, és tette ezzel lehetővé az egész csalássorozatot, hogy az uniós pénzeket úgy használják föl és úgy csalják ki, ahogy egyébként az unió alapvető szabályai szerint nem lehetett volna.

Elios-ügy: a magyarok nagy része tudja, hogy Orbán veje is érintett
Az emberek négyötöde hallott az Elios-botrányáról, és a túlnyomó többség nem hiszi, hogy az OLAF jelentése brüsszeli kampányhúzás lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik