Élet-Stílus

Megerőszakolt egy 9 éves lányt egy HIV pozitív afrikai férfi, a gyógyulás reményében

Sokan hiszik még mindig azt Afrikában, hogy kigyógyulnak a betegségből, ha szűz lánnyal közösülnek.

Egy zimbabwei bíróság húsz évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 25 éves, HIV-fertőzött férfit, amiért megerőszakolt egy 9 éves lány – jelentette a helyi sajtó. Brian Mutiro a bíróság szerint egy „szívtelen férfi, aki nem érdemel kegyelmet”, hiszen úgy követte el a bűncselekményt, hogy nagyon jól tudta, hogy HIV-pozitív.

Az ügyében döntő bíró azzal is indokolta a hosszú ideig tartó börtönbüntetést, hogy az elrettentő példaként fog állni mások előtt. Loice Mukunyadzi közölte: figyelembe vették, hogy Zimbabwe több területen is megnőtt a kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszakok száma, mert sokan hiszik, kigyógyulnak a HIV-fertőzésből, ha egy szűzlánnyal közösülnek.

Mutiro még tavaly december erőszakolta meg a 9 éves kislányt Chipendekében, amikor a gyerek az iskolából tartott hazafelé. Majd megfenyegette a lányt, hogy megöli, ha bárkinek is szól az esetről. Azonban nagymamájának gyanús lett a lány, és kérdezősködésére a gyerek elmondta neki, hogy mi történt. Az orvosi vizsgálat ezután megerősítette, hogy erőszak áldozata lett.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik