Élet-Stílus

Sztárok, akik sokáig tartogatták szüzességüket

Bálint Emese nemrég haknikörútra indult a médiában, a turné fő témája pedig az, hogy ő 28 éves és bizony szűz. Szerinte ez kuriózum, mindenesetre mutatunk pár hírességet, akik szintén azt az utat választották, hogy minél inkább kitolják az első szexet.
A 28 éves szűz színésznő: A világon egyedülálló és ritkaság vagyok
A celebvilágból pedig árad a közönségesség.

Halogatott szexuálisélet

Sereg Tímea, a 24.hu szexuálterapeutája szerint a szüzesség kérdése összekapcsolódik a szexuális kultúrával és erkölccsel, annak őrizgetése manapság nem feltétlenül erény, nem biztosítja a partner megbecsülését. Minél tovább halogatja valaki a szüzességének elvesztését, annál inkább nehezebb dolga lesz, amikor megtörténik. A szüzesség elvesztésének megvan a maga ideje az egyén pszichoszexuális fejlődésében.

Nagy általánosságban elmondható, hogy akik tartogatják magukat valakinek, a Nagy Őnek, előbb vagy utóbb kapcsolatteremtési problémákkal szembesülnek. A nők esetében például gyakori, hogy harminc éves koruk után egyre több barátnővel veszik körbe magukat, eljárnak szórakozni, de ritkán vagy szinte soha nem is engednek magukhoz közel férfiakat. Egyedül egyáltalán nem mernek közeledni a pasikhoz, ha viszont megteszik, balul sül el. A fiúknál megfigyelhető jelenség manapság, hogy otthon élnek, még az édesanyjuk gondoskodik róluk, és maximum plátói szerelmeik vannak, elérhetetlenek, a túl tökéletest keresik, az álomnőt, aki másé, akit soha nem kaphatnak meg.

Az énekléssel, színészkedéssel és harmonikázással is foglalkozó, 28 éves Bálint Emese például csak az igazival, vagy ahogy ő fogalmazott a szőke herceggel hajlandó átélni első szexuális élményét.

A színésznő – aki még csókolózni sem csókolózott soha – legutóbb az Esti Frizbi stúdiójában járt, ahol azt is kifejtette, hogy a világon egyedülállónak és ritkaságnak érzi magát, hiszen szakmájában, ilyen idősen „szexuálisan ártatlannak” lenni nem mindennapos dolog. Bár egyáltalán nem szeretnénk Bálint Emesét elszomorítani, egy dolgot biztosan kijelenthetünk: koránt sem annyira egyedülálló, mint amilyen gondolja magát.

A világsztárok között is találunk elég sok mindenkit, akik viszonylag későn döntöttek úgy, hogy átélik első szexuális élményüket. Ennek az egyik oka lehet például, hogy egy időben elterjedt az úgynevezett tisztasági gyűrű viselése, aminek alapvető célja, hogy emlékeztesse viselőjét arra, hogy a nászéjszakát tisztán, ártatlanul kell elhálni. Ilyen gyűrűt viselt 12 éves korától például Jessica Simpson is, aki az ékszert édesapjától, Joe Simpsontól kapta. Az énekesnő végül tíz évvel később, 22 éves korában valóban szűzen ment hozzá Nick Lacheyhez, akitől azonban négy évvel később, 2006-ban el is vált. Így viszont felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg megérte-e Simpsonnak a házasságig várni, vagy esetleg érdemes lett volna tovább húzni a dolgot? Sosem tudjuk már meg.

Nick Lachey and Jessica Simpson 2006-ban. (Fotó: SGranitz/WireImage/GettyImages)

Ahogy azt sem, hogy a szintén tisztasági gyűrűt viselő Jonas-testvérek közül miért csak a legidősebb, Kevin Jonas várt a házasságig, két fiatalabb testvére ugyanis, Nick és Joe Jonas végül úgy döntöttek, hogy megszabadulnak a gyűrű jelentette tehertől és egyben szüzességüktől is. A legidősebb testvér amúgy utólag úgy érzi, neki sem kellett volna eddig várnia.

Őszintén, a szex nem éri meg, hogy ennyit várj. Miután megtettük én csak azt kérdeztem magamtól, hogy ennyi? Ez tényleg ennyi?

nyilatkozta 2010-ben Kevin Jonas, aki amúgy 22 évesen egykori fodrászát, Daniella Deleasát vette feleségül.

Joe Jonas, Kevin Jonas, és Nick Jonas a Mercedes-Benz Divathéten 2014-ben (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

A Victoria’s Secret egyik szupermodellje, Adriana Lima tisztasági gyűrűt ugyan soha nem viselt, de házasságáig várt szüzességének elvesztésével. Lima házassága előtt úgy nyilatkozott, hogy aki nem tiszteli a döntését, az nem is akarja őt igazán. Végül 27 évesen, szűzen ment hozzá a szerb világklasszis kosárlabdázóhoz Marko Jarićhoz. Simpsonhoz hasonlóan nála is felmerül a kérdés, hogy megérte-e ennyit várni, hiszen végül ő is elvált férjétől.

Adriana Lima és férje, Marko Jaric 2012-ben.
(Fotó: Gustavo Caballero/Getty Images for W South Beach)

Sarah Drew sokkal több mindenben hasonlít Grace klinikában alakított karakteréhez, Dr. April Kepnerhez, mint azt elsőre gondolnánk. Drew és sorozatbeli énje egyaránt katolikus vallásúak, szüzességüket pedig egészen a nászéjszakáig szerették volna megtartana. Kepnernek végül nem, Drew-nak viszont sikerült megtartania fogadalmát. 2002-ben, 22 évesen ment hozzá Peter Lanferhez, akivel még mai napig egy párt alkotnak.

Sarah Drew (@thesarahdrew) által megosztott bejegyzés, Nov 15., 2017, időpont: 10:51 (PST időzóna szerint)

Biztos sokan meglepődnek rajta, de a fenti listát erősíti – legalábbis egykor még erősítette – a Twilight filmek sztárja, Taylor Lautner is, aki 2009-ben YouTube-on jelentette be, hogy cölibátust fogad addig, amíg meg nem találja az igazit. Azt, hogy Lautner tartotta-e magát közel tíz éve megtett fogadalmához, nem lehet tudni, de ha igen, akkor minden elismerésünk, hiszen a 26 éves színészre még mindig nem talált rá az igaz szerelem.

Taylor Lautner 2017-ben (Fotó: Greg Doherty/WireImage)

A szakértőnk szerint a szüzesség megőrzése nem minden esetben a legjobb döntés, hiszen minél tovább várunk vele, annál több gátlás és szégyenérzet társul a szexualitáshoz. Különösen a közösségi oldalak megjelenése óta, hiszen ha egy partner valamiben nem felel meg, szinte azonnal lecserélhető. Nem érdemes halogatni, de túlesni sem kell rajta, egy szép szerelemben, kölcsönös érzelmekben csodálatos élmény lehet az első szex. A sok-sok előjáték és az egymással szembeni őszinteség segíthet áthidalni a gátlásokat.

(Kiemelt kép: Taylor Hill/WireImage/GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik