Sport

Serena Williams: Majdnem belehaltam a szülésbe

A korábbi világelső teniszezőnőnek  tavaly szeptember 1-én annak rendje és módja szerint megszületett a kislánya. Gondoltuk mi.

Serena Williams azonbanfél évvel a kis Olympia születése után a cnn.com oldalon mesélte el, hogy ha az orvosok nem segítenek, belehal a szülés után fellépő komplikációkba.

Míg meglehetősen könnyű terhességem volt, a lányom császármetszéssel született, miután a szívverése drámai módon csökkent a összehúzódások során. A műtét simán ment. Amikor utána Olympiát a karomban tartottam, a legnagyszerűbb érzés járt át, amit valaha az életemben tapasztaltam. De ami csak 24 órával a szülés után következett, az hat nap teljes bizonytalanságot okozott az életemben.

Tüdőembóliát kaptam, a tüdőmben vérrög blokkolt egy artériát.
Ez olyan komplikációkat váltott ki, hogy szerencsés vagyok, hogy túléltem. Először császármetszés okozta sebem nyílt ki az embólia miatti intenzív köhögéstől. Visszavittek a műtétbe, ahol az orvosok elhárították a közvetlen életveszélyt. Amikor végül hazamehettem, az anyaság első hat hetét az ágyban kellett töltenem.
Végtelenül hálás vagyok az orvosoknak és az ápolónőknek és a kórháznak, ahol a legmodernebb felszereléssel állnak a betegek rendelkezésére. Pontosan tudták, hogyan kell kezelni ezt a bonyolult, veszélyes traumát. Ha nem lettek volna, ma nem lennék itt

– mesélte Serena.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik