Sport

Húsz éve nem volt ilyen Serena Williamsszel

Serena Williams olyan régóta nem teniszezett, hogy eltűnt a világranglistáról a neve. Ez azóta nem fordult elő, hogy felkerült a neve a listára, vagyis

több mint húsz éve, 1997. október 20. óta először nem szerepel a korábbi világelső a rangsorban.

A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai szupersztár 1997 októberében debütált a világranglistán. A fiatalabbik Williams-nővér egy évvel később már top 20-as teniszező volt, 1999. áprilisában lett top 10-es és még ebben az évben megnyerte pályafutása első Grand Slam-tornáját, a US Opent.

A most 36 éves Serena Williams összesen 319 hétig vezette a WTA-rangsort, sérülései miatt 2006-ban és 2011-ben is kicsúszott a legjobb száz közül, s tavaly áprilisban jelentette be, hogy gyermeket vár. Legutóbbi versenye a tavalyi Australian Open volt, az akkori győzelméért kapott 2000 ranglistapontját most hétfőn veszítette el, ezért nincs pontja.

Serena Williams lánya, Alexis Olympia Ohanian szeptember 1-jén született meg, a teniszező jövő hétvégén a Hollandia elleni Fed Kupa-mérkőzésen tér vissza, majd tervei szerint – szabadkártyásként – elindul Indian Wellsben is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik