Sport

Kosárlabda: vereség az oroszok elleni Eb-selejtezőn

A magyar női kosárlabda-válogatott 71-64-re kikapott Miskolcon az orosz csapattól pénteken az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, írja az MTI.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese 4-3-ig vezetett, majd Krivacevic Tijana és Studer Ágnes teljesítménye ellenére egyre jobban leszakadt ellenfelétől, amely a nagyszünetre 37-23-ra elhúzott. Térfélcsere után húsz pont lett a különbség, a hajrában aztán öt pontra visszajött a nemzeti csapat, ám ennél közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez.

Szünet után esélyt teremtettünk a felzárkózásra, a lányok a második félidőre elhitték, hogy van keresnivalójuk. A harmadik negyed hozzáállásával úgy gondolom, el lehet bukni. Bánt a vereség, de ebből építkezni lehet, és talán le tudjuk győzni szerdán a litvánokat

– mondta a meccs után Székely Norbert az M4-nek.

A magyarok három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel állnak, szerdán a két forduló után nyeretlen litvánokat fogadják Miskolcon. A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán.

Eredmény – C csoport, 3. forduló

Magyarország-Oroszország 64-71 (10-18, 13-19, 21-21, 20-13)

A magyar csapat legjobb dobói: Krivacevic 13, Studer 12, Raksányi 8, Varga 8, Határ 8

Nyitókép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik