Szórakozás

Rékasi Károly ügyvédje: A kártérítés milliós nagyságrendű lehet

Február 7-én, két és fél év után kezdték el azt az ügyet tárgyalni, amiben Rákasi Károly súlyos motorbalesetet szenvedett. A színész és az őt elgázoló 67 éves férfi a tárgyalóban végre egymás szemébe nézhettek.

A ütközés után Rékasit többször műtötték, sokáig csak mankóval tudott közlekedni és régi szerepeit is csak nemrég tudta visszavenni. Az balesetet okozó férfi végül a tárgyalóteremben kért bocsánatot a színésztől.

Sajnálom, hogy így alakult a dolog, és hihetetlenül együtt érzek magával. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Úgy gondolom, hogy az teljesen egyértelmű mind a kettőnk számára, hogy másképp látjuk a baleset körülményeit. Én nem érzem magam hibásnak és felelősnek. Azért jöttünk idáig, hogy a bíróság ebben döntést hozzon

idézte a vádlott szavait a Blikk, a lap információi szerint azonban a bocsánatkérés nem ért célba:

Miért nem tudott rendesen bocsánatot kérni? Miért nem tudta azt mondani, hogy ő a hibás és sajnálja? Miért nem?

– hangzott el Rékasitól a tárgyaló teremben.

A színész nem nyilatkozott a tárgyalás után, ám ügyvédje elárulta, hogy a színészben semmiféle bosszú vágy nincs, illetve, hogy kártérítése milliós nagyságrendű lehet.

Nem várható súlyos ítélet, maximum felfüggesztett büntetést, valamint pénzbírságot szabnak ki. Az anyagi kárpótlást a biztosító intézi, a vádlottal szemben nincs ilyen igényünk. A biztosító akkor zárja le a kárrendezési eljárást, ha ennek az ügynek is jogerősen vége lesz, addig előlegeket kap. A végösszeg milliós nagyságrendű. De mondom, Rékasit ez egyáltalán nem érdekli, csak az, hogy állapítsák meg a vezető felelősségét

– mondta a lapnak a színész ügyvédje.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik