Belföld

Nem várható szerkezeti változás a kormányban

Nem várható változás a kormány szerkezetében, mivel nem kezdeményezték a minisztériumok struktúrájáról szóló törvény módosítását - mondta Mandur László az Országgyűlés alelnöke a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

Mandur beszámolt arról is, hogy a kijelölt miniszterelnök szeptember 29-én, a kormányprogram vitájakor és a megválasztásakor még nem nevezi meg kabinetjének tagjait, erre várhatóan 30-án kerül sor.

Egyes parlamenti bizottságok így még jövő hét szombaton is ülésezni fognak, hogy a miniszterjelölteket meghallgassák, akik várhatóan október 4-én teszik le az esküt – tette hozzá. A bizottságok azokat a minisztereket is meghallgatják, akik mindkét kormánynak tagjai, és ezzel nem szűnik meg beszámolási kötelezettségük sem.

Közölte: a Medgyessy-kormány szombattól szerdáig, azaz a mandátumának lejártától az új miniszterelnök megválasztásáig működik ügyvezető kormányként.

Az alelnök nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy Medgyessy Péter részt vesz-e még a Ház plenáris ülésén és válaszol-e a neki feltett azonnali kérdésekre. Mint mondta, erről nem kapott információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik