Belföld

Majdnem belehalt a barát tréfájába

A barát életveszélyes sérülést okozott.

A vádlott tavaly év elején több napig vendégeskedett barátja tiszagyulaházi családi házában. Velük együtt volt még egy közös barát. 2017. január 14-én a három férfi délutántól éjfélig italozott.

Sok bort ittak, majd szóváltás alakult ki a sértett és a harmadik férfi között. A vádlott nem a sértettnek adott igazat, elhatározta, hogy megijeszti. Felvette a dohányzó asztalon lévő nagy konyhakést, odalépett a fotelban ülő sértetthez.

Megkérdezte tőle, hallja-e mit mond harmadik társuk, közben a kést a sértett két combja közé, az ülőlapba akarta szúrni, de szúrást elvétette, a késsel barátja jobb combját döfte meg.

Ezt észlelve elhagyta a szobát, harmadik társuk látta el a sértett sérülését és értesítette a mentőket. Rövid idő elteltével a vádlott is visszament barátaihoz és ő is közreműködött a sértett sebének ellátásában.

A vádlott bántalmazása miatt a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, mert a kés a verőeret átszúrta. Életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A vádlott által használt kés emberi élet kioltására alkalmas.

Az ügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik