Belföld

Összetört borotvapengét nyelettek volna osztálytársukkal

A kegyetlen tervet kieszelő általános iskolásokat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik.

Bíróság elé állították kedden Békéscsabán azt a két általános iskolást, akik egy összetört borotvapengét tettek osztálytársuk kulacsába – írja a Beol.hu. Nem ez volt az első eset, hogy a két gyerek, László és András bántották a sértettet, Istvánt. Volt, hogy megpofozták, megrugdosták, de István szülei nem tettel feljelentést, hogy elkerüljék a konfliktust.

László és András tavaly áprilisban tették a fiú kulacsába a pengedarabokat, amiben akkor már csak néhány kortynyi tea volt. István már nem ivott bele, mert sietett haza. Amikor otthon édesanyja kimosta a kulacsot, felfigyelt a borotvapenge-darabokra. A vádhatóság szerint, ha a fiú szájába kerültek volna a rendkívül éles darabok, a garatban és a nyelőcsőben nyolc napon túl gyógyuló, komoly fájdalommal járó, súlyos sérüléseket okoztak volna.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A tárgyalóteremben László, András és István is ott volt, szüleikkel együtt. A bíró zárt tárgyalást rendelt el, amit a kiskorú sértett védelmével, illetve azzal indokolt, hogy a vádlottak fiatalkorúak. Kedden még nem született ítélet, de azt lehet tudni, hogy az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik