Belföld

Leszakadt a hó, elő a szánkóval

Az előrejelzéseknek megfelelően vasárnap virradóra megérkezett a havazás, az ország középső részén jelenleg is esik a hó. Északon vastagabb hótakaró is kialakulhat, az Északi-középhegység magasabb csúcsain  20 cm-nél több hó sem kizárt, a Kékesen máris 15 centi esett.

Az intenzív havazás miatt Budapesten lelassult a közlekedés, ami főleg a budai hegyvidéken a közösségi közlekedés járatait is érinti, ezért néhány vonalon megnövekedett menetidőre lehet számítani – írja a BKK.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. hetven munkagéppel takarítja a havat , és hómunkások jelentkezését is várják, a vasárnap 14 órától 22 óráig tartó munkavégzésre nettó 4240 forintot fizetnek. Mindenki közlekedjen óvatosan!

Az előrejelzések szerint dél körül már alábbhagy a havazás, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, késő estére +1 és -3 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn reggel a derült, havas tájakon -10 fok is lehet. Napközben megnövekszik a felhőzet, és estefelé nyugaton gyenge vegyes halmazállapotú csapadék hullhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik