Foci

Bosszút állt az őszi verésért a Liverpool

Rendkívül taktikusan játszva, 4-3-ra nyert a Liverpool vasárnap a Premier League 23. fordulójában a Manchester City ellen. Az őszi mérkőzésen 5-0-val nyírták ki a Vörösöket a kékmezesek, így volt miért visszavágnia a Poolnak, Jürgen Klopp tanítványai pedig az első csapattá váltak, akik le tudták győzni az éllovast.

Nagy vehemenciával dobta magát csatába a hazai együttes, Alexander Oxlade-Chamberlain pedig hatalmas lendülettel vezette a támadásokat az első félidőben. A kilencedik percben az angol középpályás lepte meg az ellenfelet egy távoli lövéssel, ami a jobb alsó sarokban landolt. Az első játékrész második félidejében átvette a kezdeményezést a City, de úgy tűnt a fegyelmezett liverpooli pajzson ezúttal nincs rés. Aztán Joe Gomez helyezkedési hibáját Leroy Sané használta ki – igaz az egyenlítésben Loris Karius is nyakig benne volt.

Fordulás után nem változott sokat a meccs képe, csakhogy negyed órával a félidő kezdete után Robert Firmino parádés átemeléssel szerzett vezetést, majd Sadio Mané lőtt egy elképesztően nagy bombagólt a tizenhatos vonaláról. Ezekben a percekben akár több találatot is szerezhettek volna a hazaiak, végül a 68. percben Mohamed Szalah szerezte meg a negyedik gólt.

Ezután csendben csordogált a mérkőzés, úgy tűnt további izgalom már nem lesz a találkozón, csakhogy szépen belealudt a meccsbe a haza csapat és Bernardo Silva szépített, majd egy komoly Sané-szóló után Ilkay Gündogan közvetlen közelről hozta föl egy gólra a Cityt, így az utolsó percekre jócskán körömrágóssá alakult a meccs.

Az utolsó utáni pillanatban Nicolás Otamendi csukafejesével egyenlíthettek volna a vendégek, de a labda elkerülte a kaput, ráadásul az argentin is lesen állt az ívelés pillanatában, így maradt a 4-3. Először kapott ki a Manchester City a jelenlegi bajnokságban.

Végeredmény – Premier League, 23. forduló

Liverpool – Manchester City 4-3 (1-1)
Gólszerző: Oxlade-Chamberlain 9., Firmino 59., Mané 61., Szalah 68. ill. Sané 44., Silva 84., Gündogan 92.

Fotó: AFP / Oli SCARFF

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik