Foci

A Neymar név ott villog a Real Madrid vezetők fejében

Terjedelmes írás jelent meg a marca.com oldalon, amely azt valószínűsíti, egyre közelebb kerül a Real Madrid vezetése ahhoz, hogy támadást indítson egy újabb „Galaktikusért” , újabb gigaüzletet kössön.

Nem mást, mint Neymart akarják.

A szerző úgy fogalmaz, a Santiago Bernabeuban Stadionban hamarosan olyan döntések várhatóak, amelyek az elkövetkező években és éreztetik majd hatásukat. Az előttük álló stratégiai döntéseknek nemcsak a pályán, újabb trófeák képében kell eredményt hozniuk, hanem gazdaságilag is.

A csapat mostanában gyengélkedik, Cristiano Ronaldo öregszik, még mindig káprázatos, de óhatatlanul gyengül a teljesítménye, a jövője már kérdéses. A klub persze kísérletezik olyan fiatal tehetségek bevetésével, mint Vinicius, aki azért küzd, hogy a világ legjobbja legyen és egy napon talán tényleg azzá válhat, de ettől még tény, világsztár 2014 nyara, James Rodriguez óta nem érkezett a Bernabeuba. Valljuk meg, ő sem Galaktikus szintű…

Mivel Kylian Mbappét a Paris Saint Germain már „lenyúlta”, így elég szűkös a potenciális lista.  A klub úgy számol, a teljes művelet mintegy 400 millió euróba kerülhet. A kiszemelt játékosok közé tartozik Harry Kane, Eden Hazard és Timo Werner, de egyikük sem érheti el Neymar szintjét. A brazil érkezése lenne az igazi bomba, kiváltképp az örök rivális, a Barcelonára vezetői és szurkolói számára, épp úgy, mint anno Luis Figo volt.

Persze a francia klub nem szeretné eladni drága pénzen megvett sztárját. Viszont igaz, hogy Madridban akad valami, amit, akit a párizsi klub olajmilliárdos tulajdonosai már régóta szeretnének – Cristiano Ronaldo.

A madridi vezetők tudják, hogy Neymar megszerzése nem egyszerű művelet, de tisztában vannak azzal is, hogy léteznek olyan tényezők, amelyek teljesülése mentén 2019 nyarán akár realitássá válhat az üzlet. Az első és legfontosabb: Neymar többször kifejezte, örömmel viselné a „blancók” mezét. A FIFA Év Játékosa gálán ezt meg is erősítette a brazil. Ráadásul az elmúlt néhány napban a spekuláció folytatódott, mivel a Real Madrid egyik vezetőjét Neymarral látták.

A szerző úgy tudja, a madridiaknak már most 200 millió euró elkölthető forrás van a számlájukon,.
(fotó: Europress/Anadolu Agency/Lukas Barth)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik