Sport

Az Arsenal és a Bayern a nyolc között

A Bayern München és az Arsenal jutott tovább elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Hazai pályán hamar ledolgozta az idegenben összeszedett hátrányát az Arsenal, Bendtner egy hatalmas Almunia-kirúgást követően a tétóvázó védők között közelről 2-2-re alakította összesítésben az állást.

Negyedórával később ismét a dán támadó volt eredményes, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a párharcot. A második félidőben a Porto mindent egy lapra tett fel, de az Arsenal három perc alatt újabb két gólt berámolt, végleg padlóra küldve a bátran küzdő vendégeket. A kegyelemdöfést a ráadás perceiben a büntetőpontról a mesterhármasig jutó Bendtner állította be.

A másik keddi párharcot óriási csatában a Bayern München nyerte, miután Firenzében kikapott 3-2-re, de idegenben lőtt góllal a nyolc közé jutott. Az első félidőben a Fiorentina egy borzasztó Butt-bakit követően egyenlített, majd Gilardino zseniális sarkazása után Jovetic került kihagyhatatlan helyzetbe.

A firenzei közönség ünnepelt, amikor van Bommel távoli lövése beakadt, és akárcsak a müncheni visszavágón 2-1-re vezetett a hazai csapat. Hosszabbításra állt a párharc, amikor Jovetic második találatával ismét a hazaiak kerültek előnyösebb helyzetbe, de a gólparádé folytatódott, és Robben szinte a középkezdésből beállította a 3-2-es végeredményt, ami a bajorok továbbjutását jelentette.

BL, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Fiorentina (olasz)-Bayern München (német) 3-2 (1-0)

Gól: Vargas (28.), Jovetic (54., 64.), illetve van Bommel (60.), Robben (65.)

továbbjutott: Bayern München 4-4-es összesítéssel, idegen lőtt góllal

Arsenal (angol)-Porto (portugál) 5-0 (2-0)

Gól: Bendtner (10., 25., 91., utóbbit 11-esből), Nasri (63.), Eboue (65.)

továbbjutott: Arsenal, 6-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik