Belföld

Jó üzlet a biztonság: együttműködési megállapodás született a Check Point és a COMPUTERLINKS között

2005. február 1., Budapest - Az internetes biztonsági szoftvermegoldásokat kínáló izraeli Check Point Software Technologies szerződést kötött termékei disztribúciójára a COMPUTERLINKS Kft.-vel. A hazánkban legszélesebb biztonságtechnikai portfolióval rendelkező COMPUTERLINKS vállalatcsoport a szerződéskötéssel Európa legnagyobb Check Point biztonsági-rendszer forgalmazójává vált.

A COMPUTERLINKS hazai leányvállalata bevételének döntő része a nagyvállalati alkalmazásokhoz és információkhoz elérést nyújtó szoftvereiről ismert Citrix megoldások értékesítéséből származik. A COMPUTERLINKS Kft. megalakulása óta törekszik arra, hogy a müncheni központhoz hasonlóan, itthon is bővítse kínálatát a legmegbízhatóbb e-business és e-security megoldásokkal. Ezért 2004. októbere óta együttműködik a víruskeresőket kínáló Trend Micro-val, valamint 2005. januárjában aláírta a hivatalos disztribúciós szerződést az internetes biztonsági szoftvereket forgalmazó Check Point-tal is.

“A Check Point-nál nagyra értékeljük a COMPUTERLINKS sikereit a vezető adatbiztonsági megoldások értéknövelő eladása terén és reméljük, hogy a széles nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező COMPUTERLINKS partnerünkként jelentősen növelni fogja a Check Point vezető biztonsági megoldásainak és szolgáltatásainak elterjedését a magyar piacon.” – mondta Martin Lehky, a Check Point kelet-európai régióigazgatója.

A hazai piacon a legnagyobb biztonságtechnológiai portfolióval rendelkező COMPUTERLINKS Kft. a közép-kelet-európai régióban az első és egyetlen leányvállalata a német anyacégnek. A COMPUTERLINKS a magyar piac összes jelentős biztonságtechnikával foglalkozó viszonteladójával együttműködik, és professzionális viszonteladói hálózatán keresztül szolgálja ki a felhasználókat. A közel 200 viszonteladó technikai képzése és szakmai támogatása (termék tréningek, szakmai workshop-ok) mellett 2004-ben legnagyobb viszonteladóikat marketingtámogatásban is részesítették.

2005-ben a COMPUTERLINKS Kft. egy, a viszonteladók munkáját támogató zöld szám elindítását tervezi, elsősorban a Check Point-tal kapcsolatos technikai kérdések megválaszolására. A zöld számon keresztül lehetővé válik a külföldi tudásbázis tapasztalatainak bevonása is, hisz a budapesti koordinációval a szakmai kérdéseket a vállalatcsoporton belül a témában legfelkészültebb technikai szakember válaszolja meg.

“Véleményünk szerint 2005-ben a nagyvállalati szegmensben többszörösére nő a biztonságtechnika védelmének szerepe (a víruskereső termékektől a tűzfalon és a VPN-eken keresztül a tartalomszűrőkig). Az informatikai biztonság a XXI. század egyik kulcskérdésévé vált, ezért a Check Point-tal kötött szerződés révén megerősítettük vezető szerepünket ezen a dinamikusan bővülő piacon Európában.” – nyilatkozta Stephan Link, a COMPUTERLINKS AG alapítója és elnöke.

A COMPUTERLINKS magyar csapata az elmúlt másfél év alatt több nagyszabású e-business és biztonságtechnikai projektet hajtott végre. A Citrix nagyobb felhasználói vékonykliens technológiáját választotta a T-Mobile, a UPC, a MOL Rt., stb., amelyeket a COMPUTERLINKS partnerein keresztül értékesített számukra. A Computerlinks nevéhez fűződik Magyarország legnagyobb Trend Micro vírusvédelmi bevezetése is, melynek során egy cégen belül első lépésben 5.800 végpontra Trend Micro víruskereső program került, amelyet további jelentős felhasználó szám bővítése követ.



###

További információk: Márton János, ügyvezető igazgató, COMPUTERLINKS Kft.
(City Gate Irodaház, 1092 Budapest, Köztelek u. 6., 4. em.)
telefon: 299 3083, fax: 299 3081, e-mail: jm@computerlinks.hu


Ajánlott videó

Olvasói sztorik