Üzleti tippek

A feltörekvő és piacvezető kkv-kat díjazták

Idén immár kilencedik alkalommal adták át a Pegazus Díjakat a legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásoknak.

A díjazottak a legkülönbözőbb iparágakat képviselik: megtalálhatók közöttük gép- és berendezésgyártó, műanyag- és faipari, élelmiszeripari, nyomdaipari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint kábeltévés vagy egészségügyi szolgáltatást nyújtó cégek.

Közös jellemzőjük ugyanakkor, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el. Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2016-ban pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt).

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors kockázati- és magántőke-befektető vállalat, a Bisnode üzleti információszolgáltató, valamint a Dentons ügyvédi iroda.

Nyertes cégek

Összesen 30 hazai kkv-t ismert el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép- és Kelet-Magyarország – díjazzák.

A „Feltörekvő” kategóriában azok a vállalkozások szerepelnek, amelyek árbevétele 2016-ban 1 milliárd és 2,5 milliárd forint között mozgott. A kategória győztesei:

  • Nyugat-Magyarország: Termoplast Kkt. – hőre lágyuló műanyagok fröccsöntése
  • Közép-Magyarország: Digic Pictures Kft. – animációs filmek készítése
  • Kelet-Magyarország: Javipa Kft. – csomagolóanyagok és -eszközök előállítása

A „Piacvezető” kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2016-ban már meghaladta a 2,5 milliárd forintot. A kategória győztesei:

  • Nyugat-Magyarország: Flexmont Kft. – szerelés-automatizálás, egyedi gépek és berendezések gyártása
  • Közép-Magyarország: Prime Rate Kft. – teljes körű nyomdai tevékenység
  • Kelet-Magyarország: Nádudvari Élelmiszer Kft. – tej- és húskészítmények gyártása

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik