Sport

Nem szerzett pontot Miklós Edit szuper-óriásműlesiklásban

A liechtensteini Tina Weirather diadalmaskodott a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Lake Louise-i szuperóriás-műlesiklásában vasárnap, ahol Miklós Edit a 39. helyen végzett.

A szám idei világbajnoki ezüstérmese, s szakági vk-címvédője 11 századmásodperccel előzte meg a februári térdsérülése után egyre jobb formába lendülő svájci Lara Gutot. A dobogó harmadik fokára az osztrák Nicole Schmidhofer állhatott fel a szezon első szuperóriás-műlesikló versenyén. Az összetettben címvédő, s a mostani szezonban is első helyen álló amerikai Mikaela Shiffrin ezúttal ötödikként zárt.

Miklós Edit pénteken az amerikai Lindsey Vonn bukása miatt újracsúszásásra kényszerült, szombaton viszont 14. lett, ezúttal azonban 39. helyen zárta a viadalt, így nem szerzett pontot gyengébbik számában.

A lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni. A nők világkupa-sorozata jövő pénteken a svájci St. Moritzban egy újabb szuperóriás-műlesiklásó futammal folytatódik.

Eredmények – Alpesi vk, Lake Louise

1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:18.52 perc
2. Lara Gut (svájci) 1:18.63
3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 1:18.79
…39. Miklós Edit 1:22.00

Az összetett vk állása 7 verseny után (még 32 van hátra):

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 510 pont
2. Viktoria Rebensburg (német) 336
3. Weirather 234
…65. Miklós Edit 18

Kiemelt kép: MTI/AP/Frank Gunn/The Canadian Press

Ajánlott videó

Olvasói sztorik