Belföld

Dr. Kürti Sándor lett az év üzletembere

2005. január 10., Budapest - Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year (Az év üzletembere)" 2004. nemzetközi üzleti fődíját - amely idén második alkalommal került kiosztásra Magyarországon - Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Rt. elnöke vehette át a zártkörű díjkiosztó estélyen, 2005. január 9-én, a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében.

Az Ernst & Young által 1986-ban alapított díj az üzleti élet Oscar díja, amelynek odaítélésére ma már a világ 40 országában kerül sor. A díj legfontosabb célja a hazai üzleti kultúra fejlesztése, a példamutató üzleti és menedzsment modellek elismerése, közkinccsé tétele. A díjátadáson elhangzott méltatások szerint Dr. Kürti Sándor a díjat kreativitása, az innovatív ötletek megvalósulásához való személyes hozzájárulása, valamint a KÜRT-nél megvalósított példaértékű szervezeti kultúra fejlesztésében elért sikereivel érdemelte ki.

“Váratlanul ért ez a megtiszteltetés, hiszen a KÜRT-nél lényegesen nagyobb és igen sikeres hazai vállalatok menedzserei is a jelöltek között voltak. Mindenesetre, hogy ez megtörténhetett, megerősíti azt a meggyőződésemet, hogy a magyar kis- és középvállalkozások számára igenis nyitva áll a lehetőség az érvényesüléshez. Ez persze nem azt jelenti, hogy az oda vezető út sétagalopp lenne, de kreativitással, szorgalommal, kitartással és a minőséghez való feltétlen ragaszkodással messzire lehet jutni.” – nyilatkozta Dr. Kürti Sándor a díj odaítélése kapcsán.

A KÜRT 16 éve van jelen a hazai informatikai piacon, a világon az elsők között dolgozta ki az azóta is a világ élvonalába tartozó adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáját, illetve információbiztonsági módszertanát (IBiT). A KÜRT legfrissebb fejlesztése a szervezetek információbiztonsági szintjének folyamatos fenntartását biztosítani hivatott KÜRT Security Assurance és Security Assurance Pro szolgáltatáscsomag. A KÜRT technológiái Magyarország nemzetközileg is elismert informatikai exportcikkei közé tartoznak.

Mára a KÜRT nemzetközi vállalatcsoporttá nőtte ki magát. Ausztriában és Németországban működnek leányvállalatai, de közeli tervei között szerepel újabb cégek alapítása az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten is.

A pályázat következő állomása Monte Carlo, ahol májusban a „World Entreprenaur of the Year” díj talál majd gazdára a 35 résztvevő ország győztes üzletembereinek valamelyikénél. Történjék bármi Monte Carloban, Dr. Kürti Sándor, a hazai győztes már biztosította helyét a The Entrepreneur Of The Year Hall of Fame-ben (Hírességek képcsarnoka), amely az Entreprenaur of the year Akadémia tagja.


##
Dr. Kürti Sándorról:
1989-ben alapította meg testvérével, Kürti Jánossal a KÜRT Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott. 1990-ben a KÜRT Alapítványi Gimnázium létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást, 1996-ban a Cigányszármazású Gyerekek Oktatási Alapítványát hozta létre. 1994-ben az adatmentési technológiáért a KÜRT elnyerte az Innovációs Nagydíjat. 1996-ban, a számítógép-tudományban, annak alkalmazásában elért eredményeiért Kalmár László díjjal tüntették ki. 1997 óta informatikai biztonsági technológiák kidolgozásával foglalkozik. 1998-ban az innováció területén elért eredményeiért Gábor Dénes díjat kapott. Kétszer választották meg az Év Informatikai Menedzserének (1997 és 1998). 1998 óta a KÜRT Computer Rendszerház Rt. vezérigazgatója. 2000-ben megválasztották az Informatikai Vállalkozások Szövetsége alelnökének. 2002-ben cége, a KÜRT Rt. a Budapest Klub Alapítvány által létrehozott Üzleti Etikai Díjat, illetve a XI. Innovációs Nagydíj Pályázaton az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002. évi Innovációs Díját nyerte el. 2004-ben Széchenyi-díjat kapott a műszaki fejlesztés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményéért.
2004. október elejétől a KÜRT Rt. elnökeként folytatja pályafutását, s fő célkitűzése a vállalat stratégiai irányításában való elmélyülés.



A KÜRT Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 15 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Külföldi tevékenysége megerősítésére Ausztriában és Németországban leányvállalatokat alapított. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó, a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelő módszertana és auditorai révén. Európa egyik vezető adatmentő cége világviszonylatban is elismert adatmentési technológiával, évi 2000 adatmentéssel.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató (Telefon: 424-6666, E-mail: dea.csuba@kurt.hu )


Ajánlott videó

Olvasói sztorik