Sport

Kézi-Eb: levettük a bohócsipkát

Női kézilabda-válogatott (női kézilabda-válogatott, )
Női kézilabda-válogatott (női kézilabda-válogatott, )

Németh András és a szakmai stáb kedd reggel minden bizonnyal nyomott egy "delete-gombot", és a két pihenőnap alatt rendezte a sorokat, egyúttal visszazökkentette a csapatot abba a lelkiállapotba és összhangba, amely elengedhetetlen feltétele a sikernek.

A hétfői, nem mindennapos dán zakó (20-23) után írt kommentárunkban azt találtuk kijelenteni: ránk húzták a bohócsipkát, avagy Németh Andrást nem rövid edzői pályafutása alatt valószínüleg eddig nem meccselte le úgy senki, mint az ellenfél szövetségi kapitánya, Jan Pytlick.

 
Érthető a lányok öröme, játszhatnak Budapesten, elérték az előzetesen kitőzött célt
Fotó: MTI 

Ezt a szakmai arculcsapást csak egy extra teljesítménnyel párosuló norvég veréssel írhatta felül a magyar szakmai stáb. Nos, csütörtök reggel immár azt kell kijelentenünk: az edzői stáb és a női kézilabda-válogatott játékosai köszönték szépen, de levették a bohócsipkát, és jó mélyen elcsomagolták azt.

Norvégia szerda esti legyőzésével (29-25) egyszersmind méltó választ adtak a csoportban végül mögöttünk végző Dániának is, akik ugyan a spanyolok ellen is bevetették a 7 a 6 elleni trükköt, de őket már nem tudták ezzel meglepni (Spanyolország-Dánia 29-22)… Sportemberek így viselkednek és ezért minden elismerésünk a csapaté!

Igaz ez még akkor is, ha nyilvánvaló, Norvégia biztos csoportelsőként már a budapesti elődöntőre fókuszálva, “félig becsomagolt táskákkal” érkezett a Főnix-csarnokba, de azért nem feltett kézzel, mert a statisztika azt mutatja, szeretnek ők minket alázni… Biza, megtörtünk egy nyolc Eb-meccs óta tartó átkot!

Mégis minek köszönhető e feltámadás? A hétköznapi, de figyelmes szurkolónak biztosan feltűnt, hogy az eddig jobbára második soros, most kezdő Tóth-Triscsuk-Mayer hármas elképesztő elánnal és hatékonysággal dolgozott.

 
Tóth Gabiról (fehérben), még sokszor fogunk szépet írni
Fotó: MTI 

Tóth Gabi 4/4-es, azaz 100 százalékos lövés/gól mutatója mellé kiosztott további négy gólpasszt is, ami egy 18 éves lánytól parádé. Ebből a lányból idővel extraklasszis lesz! Triscsuk öt góllal és szintén négy assziszttal írta fel magát, míg a beállós Mayer 4/1-es mutatót produkált e téren. A válogatottat éppen azok a játékosok segítették át a holtponton, akik eddig másodhegedűs szerepkörben a kapitány által favorizált játékosok tehermentesítését látták el.

Mondhatni éltek a bizalommal. Hármuk lendületének köszönhetően az eddig támadásban gyengébben muzsikáló Bulath és a szélre “száműzött” Kovacsics is megtalálta jobbik formáját, a kapuban pedig Kiss Éva 37 százalékos hatékonysággal állta a sarat. 

Pénteken, 15:30-tól jöhetnek a franciák. Reméljük ebben a formában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik