Belföld

Hajlandók lennének a díjcsökkentésre az internetszolgáltatók

Több internetszolgáltató hajlandó 25 százalékkal csökkenteni díjait, ha egyebek mellett a kulcsfontosságú területeken "ésszerű" határidőn belül megfelelő jogszabály születik és ha a monopol telefonszolgáltató is ugyanennyivel csökkenti a jelenlegi kis- és nagykereskedelmi internetes telefonos díjcsomagjai árát.

Az Elender Üzleti Kommunikáció, az Enternet, az Euroweb Externet, az Interdotnet, az Interware, a Freestart, a GTS-DataNet, a Pantel és a Vivendi közös közleménye szerint kulcsfontosságú lenne új nagykereskedelmi modell bevezetése, a bérelt vonali összekapcsolási feltételek megteremtése, az árrés lehetőség korlátozása.

Központi kérdésnek tartják az életképes hurokmegosztási feltételek teljesülését, a számhordozhatóság megvalósítását, az Európai Uniós árszintnek megfelelő összekapcsolási feltételek létrejöttét és a reális hálózat-hozzáférési feltételek kialakítását. A szolgáltatók közleményükben leszögezik: elkötelezettek a hazai információs társadalom kialakulásához szükséges információs technológiák elterjesztése iránt.

Közös céljuk, hogy e technológiák megfizethető áron legyenek elérhetők mindenki számára. Ezért üdvözlik az informatikai és hírközlési miniszter, Kovács Kálmán szándékát, amely Erkki Liikanen, az unió vállalkozásért és információs társadalomért felelős biztosának álláspontjával összhangban a többszereplős piaci versenyt támogatja – derül ki a közleményből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik