Élet-Stílus

Ajándék füldugót adott utastársainak a kisbabával repülőre szállt nő

Mert nem akarta, hogy a gyerek esetleges sírása zavarja a többi utast.

Szokatlan ajándékkal lepte meg egy kínai utasszállító gép utasait egy figyelmes kínai anyuka, aki kislányával együtt utazott kedden Ningbo városából Xianba. Füldugókkal. A nő ugyanis nem szerette volna, hogy gyermeke esetleges sírása zavarja a többieket – jelentette a South China Morning Post.

A nő a felszállás előtt egy ajándékcsomagot adott mindenkinek, aki vele együtt utazott a China Eastern Airlines légitársaság gépének első osztályán. A csomagban a füldugó mellett egy kis édesség lapult, valamint egy rövid kis üzenet, amiben a nő reményét fejezte ki, hogy kislánya nem fogja zavarni őket a 3 órás repülőút alatt.

„Nem ez az első repülésem, de az anyukám egyedül vigyáz rám, és aggódik, hogy esetleg sírni fogok, és ezzel zavarni fogom önt” – állt a levélben. A csomag és a levél annyira meghatotta az egyik utaskísérőt, hogy lefényképezte, majd a WeChaten tette közzé.

Az utaskísérő a helyi sajtónak elmondta: a kislány nagyon jól viselkedett az utazás alatt, és így végül nem volt szükség a kiosztott füldugókra. A stewardess hozzátette: a gyerekek viselkedését nagyban befolyásolják szüleik. „Kevés anyuka csinálna valami ehhez hasonlót” – jelentette ki az utaskísérő. Akinek elmondása szerint „üléseik tiszták és rendezettek voltak, amikor leszálltak”, pedig „általában a gyerekkel utazó emberek ülései rendetlenek szoktak lenni”.

Az esettel kapcsolatban az SCMP megjegyezte: az utóbbi években egyre több és több panasz érkezik a kínai szülőkre, akik utazásokkor képtelenek megfegyelmezni csemetéiket. Leginkább azért, mert nem szólnak rá a zavaróan hangos, zajongó gyerekekre, valamint azért, mert hagyják, hogy közterületen könnyítsenek magukon.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik