Közélet

Lopott nyakláncokat találtak egy rab gyomrában

A 21 éves férfit autólopás miatt vitték börtönbe, és ott fedezték fel a lenyelt ékszereket.

A floridai fiatalt még december 11-én tartóztatták le Clearwater városában, miután a veszélyes vezetés miatt megállított Joseph Bravo Ramos autójáról a rendőrök kiderítették, hogy egy nappal korábban lopták el –jelentette a Tampa Bay Times. Ramost azonnal egy megyei börtönbe szállították, ahol testszkennerrel világították át. Ekkor „fedezték fel a benne lévő furcsaságot” – ahogy egy helyi rendőrségi szóvivő fogalmazott a New York Daily Newsnak.

Valami furcsa volt a börtönbe vitt fiatalember testében
Fotó:Pinellas County Sheriff’s Office

A gyomorban lévő „nagy sötét csomóról” a további vizsgálatok kiderítették, hogy az két darab nyaklánc, és Ramos a neki szegezett kérdésekre válaszolva be is ismerte, hogy lenyelte őket. Mivel attól lehetett tartani, hogy egészségügyi problémákat okozhatnak az emésztőrendszerébe került láncok, az ékszereket egy helyi kórház orvosai műtéti úton távolították el. A helyi rendőrség hozzátette: ha nem lette volna orvosi okai, akkor lehet, hogy inkább megvárták volna, amíg „a természet teszi a dolgát” – írta a Tampa Bay Times.

Joseph Bravo Ramos gyomrában két lopott nyakláncot találtak
Fotó:Pinellas County Sheriff’s Office

 

Ramost a műtét után rögtön visszavitték a börtönbe, a nyakláncot pedig azonosította a nő, akinek a házából azok eltűntek, egy december tizedikén történt betörés után. Azt nem lehet tudni, hogy Ramos mikor ette meg a házból zsákmányolt nyakláncokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik