Foci

BL-történelmet írt a Bayern München

bayern münchen (bayern münchen)
bayern münchen (bayern münchen)

Korábban még egyik csapat sem lőtt öt gólt az első félidőben az egyenes kieséses szakaszban. Edzői nyilatkozatok és gólok.

Szédületes első félidőt produkált kedden a Bayern München labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A bajorok 26 perc alatt ötször vették be a vendég Porto kapuját, ezzel pedig el is döntötték a továbbjutást, egyszersmind a BL történetében az első olyan csapat lettek, amely az egyenes kieséses szakaszban a szünet előtt jutottak el öt gólig. Pep Guardiola együttese végül 6-1-re nyert, így feledtetni tudta a szurkolókkal az első mérkőzésen elszenvedett 3-1-es vereséget.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, kevésbé jól a másodikban. Köszönöm a játékosaimnak, az 45 perc volt a válasz a múlt heti vereségre. Szerencsés vagyok, hogy ezeket a labdarúgókat edzhetem, de ha az emberek azt hiszik, majd minden meccset megnyerünk, ráadásul ilyen játékkal, akkor új edző után kellene nézni” – mondta Guardiola a lefújás után megjegyezve, hogy a Porto egy nagyszerű csapat, ezúttal azonban nem tudta azt a szintet hozni, mint az első találkozón.

„Három kulcsjátékosunkat is nélkülöztük, ez ugyanakkor nem mentség mindenre – mondta a portugálokat trenírozó Julen Lupetegui, akit a találkozó hajrájában elküldtek a kispadtól. – Nagyon rosszul kezdtük egy mind egyénileg, mind csapat szinten szenzációsan játszó Bayern München ellen, ezzel meg is pecsételődött a sorsunk. A második félidőben jobbak voltunk, a labda is többet volt nálunk, sok mindenben jobbak voltunk, mint az első játékrészben. Ugyanakkor egy Bayern München ellen 90 percen át kell a legjobbadat nyújtani. Gratulálok nekik. Ami bennünket illet, szomorúak vagyunk, de azért nem volt rossz sorozatunk, 11 BL-meccsen ez volt az egyetlen vereségünk.”

Videó – A Bayern München 6-1-es győzelme:

A játéknap másik mérkőzésén a Barcelona fogadta a Paris Saint-Germaint. Zlatan Ibrahimovic ide, vagy oda, a párizsiak ezúttal s alárendelt szerepet játszottak, a Barca pedig Neymar duplájával simává varázsolta a meccset, kettős győzelemmel léptek tovább a katalánok.

„Jó volt látni a játékosok hozzáállását, ahogyan nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelünket a pálya támadó harmadában és ahogyan kidolgoztuk a helyzeteinket. Ugyanakkor egy edző mindig lát olyan dolgokat, amiben lenne még hova fejlődni. Bolond lennék, ha azt hinném, a munka el van végezve, a következő célunk a Bajnokok Ligája-döntőbe jutás. Ez csak a minimum elvárás volt” – értékelte a találkozót Luis Enrique, aki a Barca történetének legjobb edzője lett az első 50 meccse alapján, amiből 42-őt megnyert a csapata.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Laurent Blanc-nak, a PSG trénerének nem maradt más, mint a gratuláció:

„Abban bíztunk, hogy majd jobban játszunk, de a Barcelona nem engedte. Teljesen megérdemelten jutottak tovább, nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amivel helyünk lenne a legjobb négy között. Az előző körben kiejtettük a Chelsea-t, ami nagyszerű eredmény, de még nem tartunk ott, hogy ennél tovább lépjünk” – vélekedett Blanc, aki szerint a párizsi drukkerek legyenek türelemmel, egyszer a PSG is el fog jutni erre a szintre.

Videó – A Barca nagyon simán nyert:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik