A Budapest III. kerületében működő sütőüzemben 7 lejárt minőségmegőrzési idejű és 3 jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer-alapanyag forgalomból való kivonását és felhasználásának megtiltását rendelte el a NÉBIH.
A pékségben a higiéniai körülmények sem voltak megfelelőek. A sütőüzem gazdasági folyosóján hiányos, az áruszállító kocsik vonalában a téglákig lekopott vakolattal, a technológiai helyiségekben töredezett, rosszul takarítható csempepadozattal szembesültek az ellenőrök.
A funkcionális eszközök, gépek, berendezések rozsdásak, takarítatlanok voltak, a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó például a terméket is szennyezte. A dagasztó-sütő helyiség pergő mennyezete a készáru minőségét veszélyeztette, az ugyanitt található mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz. A technológiai helyiségek kézmosói nem voltak felszerelve a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközökkel.
Az egység több helyiségében penész és pókháló fedte a falakat, illetve a padozatot, melynek alapos takarítását az ott tárolt használaton kívüli, fölösleges eszközök miatt nem lehetett megoldani. Az adalékanyag-raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarokat, illetve rágcsálóürüléket és egereket láttak az ellenőrök.
Tovább növelte a szabályszegések számát, hogy a bemutatott gyártmánylapokat nem aktualizálták az időközben történt élelmiszerkönyvi változásoknak megfelelően, valamint a HACCP dokumentációhoz tartozó napi ellenőrzési lapokat sem vezették már egy hónapja. A sütőüzemben valamennyi dolgozójának lejárt az egészségügyi kiskönyve.
Az érintett egység adatai elérhetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán.