Foci

“Messi akár még hatot is lőhet”

Mind a két edző az ötgólos Lionel Messiről áradozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét követően.

Amint arról írtunk, amióta BL a BL, azóta Lionel Messi az első labdarúgó, aki egy mérkőzésen öt góllal terhelte meg az ellenfél hálóját egyetlen mérkőzésen. Ez a történelmi tett, na meg az, hogy az ezen a sorozatban ezen meccsen debütáló Tello duplázott elegendő volt ahhoz a Barcának, hogy 7-1-re lemossa a Bayer Leverkusent a nyolcaddöntős visszavágóján. A katalánok 10-2-es összesítéssel jutottak be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

„Ezen az estén Messi egyik különleges estéjének lehettünk a szemtanúi: ajándék volt nézni minden percét. Teljesen megérdemli, hogy most őt ünnepeljük, valami elképesztő dolgot produkált, már csak hét találattal van lemaradva a Barcelona örökös góllövőlistáját vezető César Rodrigueztől – és még csak 24 éves! Nem egyszerű dolog egy mérkőzésen öt gólt szerezni, de ha szeretne, akár majd hatot is lőhet egy nap.

Ki kell még emelnem Andrés Iniesta játékát is, ő is fantasztikusan játszott. Bejutottunk a legjobb nyolcba egy olyan csapat ellen, amely búcsúztatta a Valenciát és nem is olyan rég legyőzte a Bayern Münchent. Ez is hűen tükrözi a teljesítményünket” – értékelte a látottakat Josep Guardiola.

Barcelona – Bayer Leverkusen 7-1:


barsa 7-1 by Futbol2101

Robin Dutt, a Leverkusen vezetőedzője szerint csapatának le kell nyelnie a békát és együtt kell élnie azokkal a kritikákkal, amiket az elkövetkező napokban kapni fog.

„Nem voltunk a topon, márpedig, ha a Barcelonával játszol, a tökéletes játékra van szükséged. A második félidőben próbáltuk tartani a lépést, de ez nem jött össze, sokkal jobbak voltak. Ugyanakkor nem hoztunk szégyent a német labdarúgásra, mert ez ellen a Barca ellen bármely bajnokság bármelyik csapata hasonlóan járt volna ma. Messi tökéletes produkcióval rukkolt elő.”

Úgy tűnik ez a történelmi tettek estéje volt a bajnokok Ligájában, tekintve hogy az APOEL Nicosia is bejutott a legjobb nyolcba. Korábban a csoportkört sem élte még túl ciprusi együttes, az APOEL azonban sikerrel vette az egyenes kieséses szakasz első akadályát is, a Lyont büntetőkkel sikerült búcsúztatni.

„Ez az APOEL történetének legfontosabb estéje, egy óriási este a klub, a szurkolók és a ciprusi labdarúgás számára. Sosem gondoltuk volna, hogy egy napon majd itt tartunk, de ilyen harcos játékosokkal ás ilyen elhivatott drukkerekkel mindez lehetséges. Mondtam a fiúknak, hogy tökéletes teljesítményre lesz szükségük a továbbjutáshoz. Korán vezetést szereztünk, majd a folytatásban nagyon sok párharcot kellett megnyernünk, hogy tartani tudjuk az 1-0-át. A tizenegyes lövő labdarúgóim pedig bíztak magukban” – lelkendezett a meccset követő sajtótájékoztatón Ivan Jovanovic.

Rémi Garde, a Lyon vezetőedzője teljesen csalódott volt, de megérdemelt továbbjutásról beszélt.

APOEL Nicosia – Lyon 1-0 (büntetőkkel 5-3):


[www.online-soccer.ru] APOEL Nicosia 1-0 Lyon by all-goals

„Ez az APOEL nem nagy név, mégis megérdemelten volt ott a legjobb tizenhat, majd most a legjobb nyolc között. Csalódott vagyok, a depressziós hangulat azonban nem viszi előre a csapatot. Nem sajnálom, hogy a cserékkel kockáztattam, próbáltam tartani a lépést egy keményen küzdő ellenféllel, nem jött be. Franciaországban több nagy mérkőzés is vár ránk, ezeknek kellő motivációval kell bírniuk egy profi labdarúgóra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik