Foci

Ilyen állásból még sosem hibáztak a bajorok

Nem lehet vitás, a címvédő Bayern München egyértelmű esélyesként fogadja a Manchester Unitedet. A párharc 1-1-ről folytatódik és eddig még nem volt példa arra, hogy ilyen előzmények után ne jussanak tovább.

Mondhatnánk azt, hogy a Bayern leszálló – az utóbbi három fellépésükön két döntetlenecskét (BL: MU, bajnokság: Hoffenheim) és egy nem várt vereséget (bajnokság: Augsburg) tudnak csak felmutatni -, míg a MU felszálló ágban van (győzelem a Newcastle otthonában), de ez minden bizonnyal fals képet mutatna az esélyekről.

mert az igazság az, hogy Josep Guardiola együttese már bajnok, így roppant nehéz lehet a játékosokat hétvégente úgy tűzben tartani, hogy a szezon hátralévő várhatóan négy BL meccsén van a fő hagnsúly.

Szerdán, a két elődöntőben és a döntőben. Így gondolkodnak, ezt várják a szurkolók Bajorországban.

A spanyol szakember ennek megfelelően az Augsburg ellen már erősen tartalékos csapatot küldött a pályára, és inkább a manchesteri találkozón kiállított Bastian Schweinsteiger, illetve sárga lapjai miatt hiányzó a spanyol Javi Martínez hatékony pótlásán törte a fejét.

A Manchester United ugyanakkor az életéért küzd. A Premier League-ben már biztosan nem védheti meg címét, mi több a BL-szereplést érő negyedik helytől is távol van, így egyetlen sansza a BL győzelem, feltéve, ha a következő szezonban is nemzetközi porondra akar lépni.

Ez az álom kategória. Azzal, ugyanis, hogy az Old Traffordon 1-1-es döntetlen született, nem sok esélye maradt

A Bayern korábban 18 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első mérkőzésén idegenben döntetlent harcolt ki, ezek közül mindössze két alkalommal, 1981-ben a Liverpool, 2007-ben pedig az AC Milan ellen nem tudta kiharcolni a továbbjutást. Az idegenbeli 1-1 a Bayern történetében szerencsés eredménynek számít, hiszen 11-szer készülhetett így a visszavágóra, és mindannyiszor továbbjutott.

Az angolok nem adják majd könnyen a meccset, de valljuk meg, bombameglepetés lenne, ha a bajorok kiesnének…

BL negyeddöntő, visszavágó mérkőzések, szerdai program:

Bayern München (német)-Manchester United (angol) 20.45 (az első mérkőzésen: 1-1)
Atlético Madrid (spanyol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45 (1-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik