Foci

Koman debütálása sem hozott győzelmet a DVTK-nak

Tomislav Sivic (tomislav sivic, )
Tomislav Sivic (tomislav sivic, )

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitányának második meccsét Szombathelyen vívták.

A Haladásnak volt miért revánsot vennie a Diósgyőrön, hiszen a miskolciak az őszi meccsén 3-0-ra verték a szombathelyieket. A téli pihenő során mindkét együttes átalakult, mindkét klubnál jelenleg is zajlik a csapatépítés, így nem várhattunk túlságosan gördülékeny focit, főleg úgy, hogy a szombathelyi pálya nem tartozik az európai elitbe.

A dobogós DVTK gyengén kezdett, a Hali akár már az első percekben előnybe kerülhetett volna, gólt mégis a vendégek szereztek a 16. percben: ekkor Krstić használta ki a védők hibáját.

 Fotó: MTI

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a gyenge állapotú talajon, így túl nagy helyzet már nem is adótt egyik fél előtt sem. A szünet után jóval aktívabbá váltak a hazaiak, ám Rózsa pocsék kirúgása után Barczi akár el is dönthette volna a három pont sorsát, de eltotojázta a ziccert.

Nem sokkal később egalizált a Haladás, Németh Márió jó kiugratás után vette be a diósgyőri kaput. A meccs hátralévő részében a hazaiak akár fordíthattak volna, de nem éltek a lehetőségeikkel, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Szivics Tomiszlav egyébként a 69. percben pályára küldte Koman Vladimirt, aki először lépett pályára NB I-es meccsen, de túl sokat nem tudott hozzátenni a piros-fehérek játékához.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Szombathely, 2500 néző, v.: Szabó Zs.

Gólszerző: Németh M. (63.), illetve Krstic (16.)
Sárga lap: Devecseri (67.), illetve Grumic (56.)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Alcibiade, Devecseri – Martínez (Nagy P., 84.), Iszlai, Németh M. (Rácz, 92.), Halmosi, Gaál (Jagodics, 61.) – Radó

Diósgyőri VTK: Antal – Eperjesi, Alves, Husic, Németh M. – Gosztonyi (Marjanovic, 78.), Grumic, Barczi (Koman, 69.), Krstic, Bacsa – Takács T. (Griffiths, 59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik