Gazdaság

A Tesco elhatárolódik az előzetesbe került szombathelyi politikus cégétől

A Tesco nem áll szerződéses viszonyban a Human Operator Zrt.-vel, semmilyen megállapodás nincs a két cég között – közölte a Magyar Időkkel a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Mint korábban beszámoltunk róla, múlt héten előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba MSZP-s szombathelyi képviselő, akinek a nevéhez köthető Human Operator diákmunkaerő-közvetítő cégcsoport, más láncok mellett, a Tescóval is szerződéses viszonyban áll. Mivel a zrt. vagyonát zárolták, diá­kok ezrei nem jutnak hozzá jogos fizetésükhöz a már elvégzett munkáért, emiatt többen nem folytatják a szövetkezeteknél vállalt munkavégzést, ami megzavarhatja a szerződött áruházak napi működését.

A szombathelyi szocialista képviselő, aki Botka László ügyvédjeként is ismert, a gyanú szerint 2013 és 2016 között többszintű iskolaszövetkezetes céghálón keresztül társaival együtt milliárdokat csalt el a költségvetéstől, cégein keresztül szerződéses jogviszonyban áll több nagyobb áruházlánccal, mint például a Tesco, illetve a drogériák pia­cán a DM, a Rossmann és a Muel­lerrel.

A Tesco és a Human Operator között nincs szerződéses jogviszony. A Tesco vizsgálja a helyzetet – közölték a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik