Foci

11 éve nem volt ilyen rossz az Arsenal

Arsene Wenger (arsene wenger, )
Arsene Wenger (arsene wenger, )

Az Arsenal együttese 2003 óta nem produkált olyan szegényes számokat egy bajnoki mérkőzésen, mint a Liverpool elleni vasárnapi összecsapáson. A gólokon kívül gyakorlatilag minden mutatóban a vörösök voltak a jobbak.

A hétvégén a Liverpool drámai körülmények között mentett pontot hazai pályán az Arsenal ellen. Bár első ránézésre hatalmas mázlival szerzett egy pontot a merseyside-i csapat, a statisztikák szerint az eredmény inkább a vendégekre nézve hízelgő.

 Fotó: europress Fotóügynökség

Aki figyelemmel követte a vasárnapi Liverpool – Arsenal találkozót, az láthatta, hogy a hazaiak megérdemelten egyenlítettek a mérkőzés 97. percében. Az Ágyúsok olyannyira impotensen játszottak, hogy több mint tízéves negatív rekordokat döntöttek meg vasárnap.

A londoni gárda 2003 óta nem kapott annyi kapura lövést, mint a hétvégén. A hazaiak 27 alkalommal vették célba az Arsenal kapuját.

Szintén 2003-ig kell visszarepülnünk az időben, ha ilyen gyér Ágyús-labdabirtoklást akarunk találni. Arsene Wenger fiai mindössze 36,5 %-ban birtokolták a labdát, ami szintén a legalacsonyabb szám az elmúlt 11 évet figyelembe véve.

Bár az elmúlt időben feltámadni látszott az Arsenal, a vasárnapi találkozó után ismét felerősödtek azok a hangok, miszerint Arsene Wengernek távoznia kellene Londonból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik