Élő Sport

Super Bowl győztes a New England Patriots

A New England Patriots ötödször, vagy az Atlanta Falcons először? Ez volt a vasárnap este, hétfő hajnal legnagyobb kérdése.

Az 51. Super Bowl elég pontszegényen indult, az első negyed 0-0 volt, majd az Atlanta pont úgy kezdett el játszani a másodikban, mint ahogyan a Green Bayt elintézte a főcsoportdöntőben: mire a Pats észbe kapott, már 21-0-s hátrányban voltak. Jött egy mezőnygól a végén, de a 21-3 sem mutatott túl jól.

Ha bárki is azt hitte, hogy majd a harmadik negyed elejét megnyomja a New England, annak csalódnia kellett, a Falcons még egy TD-t szerzett, és bár jött erre válasz a Patriotstól, Gostowski kihagyta az extra pontot – 1990 óta nem történt ilyen. Állítólag Donald Trump elnök a harmadik negyed közepén adta fel, akkor indult el hazafelé a saját Super Bowl-bulijáról. A Patsnek szurkol az új elnök.

Padlón volt a Patriots, de nem adta fel, visszajöttek 28-20-ra, majd csináltak egy olyan drive-ot, amire nincsenek szavak. Edelman elkapása volt a kulcs, amire elsőre bárki bemondta volna, hogy a labda földet ért, de a visszajátszásokból kiderült, hogy mégsem. A rendes játékidő végén két TD-t szerzett a New England, mindkétszer kétpontos játékkal megfejelve, így 28-28 volt az állás.

Edelman elkapása:

A Super Bowlok történetében először hosszabbítás következett.

Ekkor már teljesen olyan volt a játék képe, hogy csak a New England Patriots nyerhet. És ez is történt, ők nyerték a pénzfeldobást, majd White futott TD-jével a Patriots megnyerte fennállása ötödik bajnoki címét.

Tom Brady rekordot döntött az SB-k történetében, 466 passzolt yardja a csúcs. Ebből kettő touchdown lett, minden idők legnagyobbjai között emlegetik már most, ha nem ő az egyedüliként. Első irányító, aki ötszörös NFL-bajnok, természetesen ő lett a döntő legértékesebb játékosa.  Az alapszakasz MVP Matt Ryan 284 yardot passzolt össze.

Eredmény – Super Bowl LI

New England Patriots – Atlanta Falcons 34-28 (0-0, 3-21, 6-7, 19-0, 6-0)

TD

Megnyerte a Pats, futott TD a hosszabbításban. Az ötödik bajnoki címük ez.

34 – 28. Brady minden idők legnagyobbja.

Hosszabbítás

Amire még soha nem volt példa a Super Bowlok történetében.

Ha TD, akkor egyből vége a meccsnek, ha valaki mezőnygólt szerez, a másik csapat megkapja a labdát. A Pats kezd.

Labdát szerez a Pats

Újra pályán Brady, mert előtte Ryan hatalmas ütést kapott, a labdát pedig a védők szerezték meg.

Trump már feladta

Az amerikai elnök állítólag már el is hagyta a Super Bowl-buliját. Ő a New Englandnek szurkol és hát nem túl fényes a helyzet: bár van még egy szűk negyed, 19 ponttal vezet a Falcons. Állítólag a harmadik negyedben fogta magát, otthagyta floridai golfklubját és a többieket, és inkább hazament. Azt tippelte, hogy majd Bradyék nyernek nyolccal.

Martha Stewart és Snoop Dogg olyan, de olyan jó barátok

Már majdnem hogy befejezik egymás mondatait. Van már főzőműsoruk, most meg egy Super Bowl-os, T-mobile-os reklámot hoztak össze. Tele füves poénokkal.

Szürpríz.

Sose számítana az ember a fű és Snoop kapcsolatára.

És azért Justin Bieber pillanatait se felejtsük el.

Megvolt a kihagyott extra pont?

Na, csak mert Gostowski előtt legutóbb a 49-erses Mike Cofer hibázott extra pontot. A Super Bowl XXIV-en, azaz 1990-ben, bár a Friscónak belefért, 55-10-re verték a Denver Broncost.

Hogy mennyire van padlón a Pats?

Röviden: nagyon. Itt vagyunk valamivel több, mint 4 perccel a harmadik negyed vége előtt és 25 pont a hátrányuk, a játék képe alapján pedig valami csodának kell történnie, hogy visszajöjjenek. Utoljára egyébként 2014-ben, a Cardinals ellen égtek ennyivel, akkor 34 is volt közte. Ha így folytatódik, ez még most is elképzelhető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik