Közélet

Elverte a tévedésből kapott milliókat az alkalmazott

Fizetése helyett csaknem hatmillió forint landolt a nagykőrösi fiatal számláján.

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt kell felelnie annak a 26 éves fiatalembernek, aki elköltötte a számlájára tévedésből utalt milliókat. Az eset még februárban történt, a rendőrség már be is fejezte a nyomozást. Az ügyet vádemelési javaslattal zárták le.

A férfi kecskeméti főnöke a szóban forgó hónapban fizetés helyett utalta át a csaknem hatmillió forintos összeget. Az alkalmazott rövid idő alatt négymillió forintot költött el a véletlenül nála landolt pénzből. A fennmaradó kétmilliót visszafizette munkaadójának, de a számonkérést nem ússza meg.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Van az a pénz…

…amelynél már nem a becsületesség a legfőbb opció – egy új-zélandi eset is ezt bizonyítja. Egy kínai pár töltőállomást üzemeltetett a szigetországban, és épp lehúzni készültek a rolót, mivel az anyacég csődbe ment. Ekkor érkezett a számlájukra tévedésből 10 millió dollár… A pár nem sokat teketóriázott, felvette a pénzt, majd lelépett az országból, valahová oda, ahol a kurta farkú malac túr. A helyi nyomozó szervek így az Interpolt is bevonták a keresésbe, elvégre lényegében lopás történt. Ön mit tenne az adott szituációban?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik