Élet-Stílus

Meghalt egy férfi, mert vécétakarításra kényszerítették

Az idős férfinak egy floridai üzletben kellett feltakarítani, miután a boltosok szerint összerondította a vécét. És ez annyira megalázó volt számára, hogy belehalt.

Pert indított egy floridai nő egy gyógyszertárlánc ellen, mert szerinte egyik üzletükben annyira megalázták férjét, hogy a 69 éves férfi szó szerint belehalt a szégyenbe – jelentette a helyi sajtó. A periratok szerint az Orlando városában található gyógyszertár alkalmazottjai törvénytelenül tartották fogva a férfit, akit arra köteleztek, hogy takarítsa ki maga után a vécét. Ez pedig olyan súlyos „érzelmi szenvedést” okozott a férfinak, hogy belehalt.

Az özvegy, Maria Elizarraras által a bíróságnak benyújtott iratok szerint férje még 2012 október 15-én ment be vásárolni a Walgreens gyógyszertárlánc egyik orlandói üzletébe, ahol rendszeresen szokott vásárolni, majd használta a mosdót. Amikor onnan távozott, az egyik alkalmazott visszatartotta, majd visszavezette a vécébe, ahol közölte vele, hogy fel kell takarítani maga után, mert „összeszarta az egész mellékhelyiséget” – áll az iratokban.

A nő és ügyvédje szerint jogellenesen tartották fogva nagyjából húsz percig Fernando Elizarrarast, akit erőszakkal arra köteleztek, hogy takarítsa ki a helyiséget, és mossa fel a padlót. A bíróságra benyújtott kereset szerint a férfi megalázva és megszégyenítve érezte magát az eset miatt, ami olyan súlyos érzelmi megrázkódtatás okozott, ami a halálához vezetett.

A keresetben az nem szerepel, hogy mennyi idő telt el a vécétakarítás és a férfi halála között. Az özvegy eredetileg egy floridai bíróságra nyújtotta be a keresetet, de az ügy hétfőn egy szövetségi bíróság elé került. A Walgreens sem a bírósági hírekkel foglalkozó Courthouse News Service, és a floridai WFTV televízió megkeresésére sem kommentálta az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik