Belföld

Újabb 110 bejelentés futott be a Teréz körúti robbantással kapcsolatban

A legfrissebb, hétfői adatok szerint már 430 bejelentés érkezett a rendőrség zöld számára a Teréz körúti robbantással kapcsolatban – tájékoztatta a 24.hu-t a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn. Megkeresésünkre Nagy Andrea közölte azt is, hogy 30 kép- és videót töltöttek fel az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra. “A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése – a rendőrséggel együttműködve – folyamatosan zajlik” – olvasható az ügyészségi  válaszban.

Ez egyébként száztíz új bejelentést és tizenkét új felvételt jelent a múlt csütörtöki adatokhoz képest. 

Mint írtuk, a robbantóról már elérhető egy másik, lényegesen jobb minőségű videó is. A felvétel szombat este került fel  az ügyészség illetve a rendőrség oldalára:

Múlt héten több felhívást is közzétettek a hatóságok, a rendőrség például szerdán közölte, hogy létrehozott egy internetes oldalt –  fent említettet – , amelyre fel lehet tölteni azokat a felvételeket, amelyek segítik budapesti robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását”. Vagyis azóta a mobillal, fényképezőképpel vagy kamerával készült felvételeket online is át lehet adni a rendőrségnek néhány alapvető adat, pontos helyszín és időpont megadása után. Az oldalt a robbantas.bm.gov.hu cím alatt érheti el. Aznap, valamivel korábban egy ügyészségi felhívás is érkezett, miszerint továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Egy valakit ki is emeltek, egy nőt, aki “a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett”. Ő azóta jelentkezett, információnkat az ügyészség is megerősítette. Most egy másik szemtanút keresnek, egy biciklist.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik