Közélet

Megölte barátnője kétéves kislányát, mert bekakilt

Hasba rúgta a kétéves kislányt, mert „frusztrálta”, hogy többször is tisztába kellett tennie.

A 19 éves brit férfi olyan erővel rúgta meg a kisgyereket, hogy a lány keresztülrepült a lakáson, és mája szétszakadt – jelentette a brit sajtó. A kiérkező mentők elmondása szerint a Amina Agboola eszméletlen állapotban volt, amikor megérkeztek a lakásba, és alig tudott lélegezni. Karján friss törést találtak, arcán és fején zúzódások voltak, valamint harapásnyomok a karján és az arcán. Kórházba szállították, de még aznap életét vesztette.


Amina  Agboola
Fotó:BBC

Dean Harris egyedül vigyázott barátnője kislányára a tavaly novemberben történt eset idején. A mentősöknek először azt állította, hogy a kislány akkor sérült meg, amikor leesett a vécéről, de a haláleset kapcsán indított nyomozás alatt végül elismerte, hogy hasba rúgta Aminát. Előzetes letartóztatása alatt pedig egyik rabtársának elárulta, hogy azért bántotta a gyermeket, mert aznap többször is bekakilt és tisztába kellett tennie.

A mentőket Harris hívta ki, aki rögtön a lány hasba rúgása után látta, hogy komoly sérülést okozhatott a kislánynak. Vallomása szerint felemelte a földről a síró kislányt, és “abból, ahogy beszélt” tudta, hogy komoly a baj. Pár perccel később pedig a lány teste teljesen ernyedté vált, olyan volt “mint egy rongybaba”.


Dean Harris
Fotó:BBC

A kislány anyja, a 29 éves Sarah Racqueman öt hónnappal a Amina halála előtt jött össze a mellette lakó Harrisszel, és annak ellenére maradt vele, hogy a szociális szolgálat munkatársai figyelmeztették: a fiatalember hajlamos az erőszakra és verte két korábbi barátnőjét is. A nő a bíróságon azt állította, hogy a figyelmeztetés után nem engedte, hogy Harris egyedül vigyázzon a gyermekére, de aznap „nem volt eszénél”.

Harrist a héten bűnösnek mondta ki a bíróság emberölés vádjában. Büntetése nagyságáról később döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik