Bizonyára mindenki ismeri azt a fajta fagylaltot, amely kis bogyókból áll és kis papírtálkákban lehet kapni. Ezeket többnyire a pult mögött készítik, vagy egyszerűen egy gépből jön ki, így sokan elgondolkodtak már rajta, hogy hogyan érik el, hogy a fagylalt bogyós maradjon.
![Felejtsd el, amit eddig a fagyiról gondoltál, itt a folyékony nitrogénnel készített desszert 1 Felejtsd el, amit eddig a fagyiról gondoltál, itt a folyékony nitrogénnel készített desszert 1](https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--zOllZJtM--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/18jptnwde710ijpg.jpg)
Erre találta meg a lehető legbizarabb választ két videóblogger, akik nemes egyszerűséggel folyékony nitrogénbe csöpögtettek felolvasztott fagylaltot. Az eredmény? Tökéletesen bogyóformájú fagylalt. Érdekes látni, hogy az olvadt fagylalt belefolyik a hideg nitrogénbe és azonnal gombformájúvá fagy.
Íme a videó, de mindenkit arra kérünk, higy ne próbálja ki otthon.