Élet-Stílus

Szét akarta verni az internetet, hogy ne terjedjenek a róla készült kínos felvételek

A kínai férfi nem akarta, hogy a közösségi oldalakon röhögjenek rajta. Most persze emiatt lett nevetség tárgya.

A kínai hatóságok letartóztattak egy középkorú kíni férfit, aki megrongálta a China Telecom több internetes elosztódobozát Weifang városában – jelentette a kínai sajtó. A csak Liu néven említett férfi azért törte fel, majd belezte ki a kínai cég utcai dobozait, mert szó szerint szét akarta verni az internetet, fizikai valójában szüntetve meg a világhálót. Mindezt azért, mert nem akarta, hogy a róla készült kínos felvételek terjedni kezdjenek a kínai közösségi oldalakon, és nevetség tárgya legyen.

A beszámolók szerint Liu nemrég érkezett Weifang városába, hogy munkát keressen, és június végén részt vett egy közösségi táncolásban egy téren. A középkorú nők közé beállt férfi azonban hamar észrevette, több nézelődő elkezdett nevetni rajta, és fényképeket és videókat kezdtek el róla készíteni, és szégyenkezve hagyta ott táncot.

A rajta nevető emberek látványa aztán napokon át kísértette, és nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a róla készült felvételek fel fognak kerülni az internetre, és így az egész világ majd rajta fog röhögni. Ezért pár héttel a táncolás után nekilátott az internet elpusztításának.

Szét akarta verni az internetet, hogy ne terjedjenek a róla készült kínos felvételek 1
A megrongált elosztódobozok egyike (Fotó:Weibo)

Liu a beszámolók szerint négy elosztódobozt vert szét, százezer jüanos kárt okozva a China Telecomnak. A cég emberei azután vették észre a rongálásokat, hogy többen is jelezték, hogy megszűnt az internet-szolgáltatás a környéken. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján tudták azonosítani az elkövetőt, aki beismerte tettét. Liút augusztus 19-én letartóztatták, és vádat emeltek ellene a rongálások miatt.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Liu végül megnyugodhatott, mert nem kerültek fel a kínai közösségi oldalakra a táncolásáról készült felvételek. Legalábbis az újságíróknak még nem sikerült rábukkanniuk azokra. Persze Liu most azon aggódhat, hogy kétségbeesett terve miatt nevetik ki az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik