Nagyvilág

Megölte négyhónapos kislányát, mert zavarta a tévézésben

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy minneapolisi férfi ellen, aki a helyi hatóságok közlése szerint halálra verte négyhónapos kislányát – jelentette a helyi sajtó. A 21 éves Cory Morris a rendőröknek beismerte, hogy több mint hússzor ütötte meg ököllel a csecsemőt, hogy elhallgattassa, mert zavarta a tévézésben.

A szombaton történt gyilkosság idején a férfi egyedül vigyázott a csecsemőre, miközben barátnője – a lány anyja – dolgozott. Morris a rendőröknek elmondta: éppen tévézett, amikor a gyerek elkezdett „zajongani”. Ekkor kivette a gyereket a babahintából és a pelenkázó asztalra fektette, majd miután ezzel sem sikerült lecsendesítenie, elkezdte ütni, hogy csendben maradjon.

Cory Morris - halálra verte csecsemőjét, mert nem maradt csendben - Fotó: Hennepin megyei börtön
Cory Morris – halálra verte csecsemőjét, mert nem maradt csendben – Fotó: Hennepin megyei börtön

Morris a rendőröknek elmondta, hogy ököllel ütlegelte a gyermeket, akire 22-szer sújtott le. Amikor a rendőrök kiérkeztek a lakáshoz, a férfi keze és ruhája csupa vér volt, és jobb keze fel volt dagadva.

A hatóságokat Morris értesítette, miután telefonon beszélt barátnőjével és anyjával, elmondva nekik, hogy mit tett. A kiérkező mentősök hiába próbálták újraéleszteni a gyereket, akit végül a kórházba szállítás után halottá nyilvánítottak.

Morrist még aznap este letartóztatták, és kedden hirtelen felindulásból elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást ellene. Ha bűnösnek találják, akár 40 évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik