Foci

Műteni kell a Vidi „eszét”

kovács istván (kovács istván, )
kovács istván (kovács istván, )

A Videoton és a magyar U21-es labdarúgó-válogatott tehetségére, Kovács Istvánra többhetes kihagyás vár.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról tegnap írtunk, a bosnyákok ellen 4-1-re megnyert U21-es Európa-bajnoki selejtezőn megsérült Kovács István. A pengés középpályást a vendégek egyik védője taglózta le a büntetőterületen belül, a játékost pedig hordágyon kellett levinni. Később beigazolódott a gyanú: eltört a kulcscsontja. Kováccsal Egervári Sándor szövetségi kapitány is számolt volna az észtek elleni vb-selejtező keretében.


Pedig Kovács István jó formában játszott az utóbbi hetekben
Fotó: MTI

„Kovácsot azonnal a kecskeméti kórházba szállították, ahol kimutatták a vizsgálatok, hogy a baloldali kulcscsontja eltörött. Játékosunkat a vizsgálatok után Székesfehérvárra szállították, ahol pénteken meg is operálják. Előreláthatólag több hetet kell kihagynia” – mondta Dr. Kovács Tibor, a Videoton csapatorvosa a vidi.hu-nak.

Kovács István elárulta, már a földre érkezésnél tudta, hogy nagy a baj, mert erős fájdalma volt, mely csak akkor enyhült, amikor a kórházban rögzítették a sérült karját. „Kokó” értékelte a mérkőzést is:

„Annak szívből örülök, hogy sikerült megnyernünk a meccset. Megmondom őszintén, 0-1-nél sem izgultam, mert éreztem, hogy jobbak vagyunk a bosnyákoknál, akik – ha szabad így fogalmaznom – csalták a focit. Végül gólokban is megmutatkozott, hogy jobb csapat vagyunk. Októberben két nagyon nehéz meccs vár ránk Ausztria és Spanyolország ellen, az önbizalmunknak persze jót tett, hogy két meccs után van 6 pontunk, de a neheze még csak most jön” – mondta, majd hozzátette, azt még nem tudja, hogy vele, vagy nélküle áll-e ki a két selejtezőn az együttes.

A magyar válogatott két fordulót követően vezeti a 4-es számú csoportot, miután mind a két eddigi mérkőzését megnyerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik