Pénzügy

Matolcsyék manipulációja miatt tett feljelentést Tóth Bertalan

csodafegyver? (Array)
csodafegyver? (Array)

Tóth Bertalan  országgyűlési képviselő még egy korábbi adatigénylési pert megnyerve jutott hozzá a Matolcsy György vezette alapítvány üléseinek jegyzőkönyveihez. A neki elsőre megküldött dokumentumokból azonban rengeteg adatot kitakartak, amire a bírósági ítélet szerint nem lett volna lehetőség, Tóthék kérték, hogy adják nekik oda a kitakarás nélkül is a papírokat. Némi időhúzás után a PADA ezt meg is tette – írta az Index.

Ekkor derült ki, hogy amit először küldtek jegyzőkönyvek, azok különböztek azoktól, amiket másodjára megkapott Tóth a PADA-tól. Más a fejléc, más a központozás, a sortörés, a betűtípus, oldaltörés, sőt, apró szövegszerű eltérések is vannak, a dokumentumok alján szereplő aláírásokat pedig képként szúrták be, és a dátumok sem stimmeltek. Tóth Bertalan emiatt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél, Polt Péternél. A lap megkérdezte az alapítványt is a jegyzőkönyvekről, de választ még nem kaptak.

Mint ismert az MNB alapítványok hosszú időn keresztül próbálták titkolni, hogy mire költötték a náluk befektetett 260 milliárd forintnyi közpénzt, de végül kénytelenek voltak nyilvánosságra hozni az adatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik