Sport

LeBron óriásit játszott, Curry szurkolót dobált – videó

A Cleveland Cavaliers hazai pályán 115-101-re legyőzte a címvédő Golden State Warriors csapatát az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének hatodik mérkőzésén, így 3-3-ra egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A meccs legjobbja LeBron James volt, aki 41 pontot, 11 asszisztot és nyolc lepattanót szerzett, emellett négy labdát szerzett és kiosztott három blokkot is, azaz rendkívül sokoldalúan játszott. A túloldalon Stephen Curry 30, Klay Thompson 25 ponttal zárt.

James játéka szenzációs volt, ugyanakkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a játékvezetők össze-vissza fújtak a meccsen. Itt egy példa, amikor Curry labdáért nyúl, nem is ér hozzá Jameshez, mégis befújtak rajta egy faultot.

Curryt egyébként kipontozódott a meccsen, a hatodik személyi hibája után ráadásul annyira begőzölt, hogy eldobta a fogvédőjét és eltalált vele egy szurkolót. Kapott érte egy technikait.

Eredmény – NBA-döntő, 6. mérkőzés

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 115-101 (31-11, 28-32, 21-28, 35-30)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3. A hetedik, mindent eldöntő mérkőzést magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezik Oaklandben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik