Foci

Dárdait az utódja bírta maradásra

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

Dárdai Pál könyvet írt, melyből rendre részleteket közöl a Blikk. Ezúttal érdekes történetet osztottak meg az olvasókkal a magyar szakember és Bernd Storck főszereplésével.

Dárdai játékosként 404 alkalommal viselte a Hertha mezét, s mikor bejutottak a Bajnokok Ligájába több nagycsapat is leigazolta volna:

Németországból, Olaszországból és Hollandiából is kerestek, de egyik ajánlat sem érdekelt. Mígnem szóltak, hogy a Bayern München is vinne… A bajorokat azért meghallgattam. Négyéves szerződést kínáltak.

Dárdai fontolóra vette az ajánlatot, de volt aki határozottan állította, hogy maradnia kell a fővárosban:

A konyhánkban Bernd Storck ült – nem vendégként, hanem a Hertha pályaedzőjeként érkezett, szinte percenként hangoztatta, hogy ne húzzam az időt, hosszabbítsak a Herthával, meglátom, jó lesz. Közben szüntelen csörgött a telefon, egyszer Münchenből, a következő pillanatban már a klubházból hívtak. A bajorok vezetőedzője, Ottmar Hitzfeld az egyik percben még Bernddel értekezett, a másikban már Mónit győzködte arról, hogy Berlinből Münchenbe kellene költöznünk.

Ez majdnem meg is valósult, de a korábbi szövetségi kapitány éjszaka hozta meg végső döntését:

Amikor este lefeküdtem, az volt bennem, hogy másnap bejelentem: mindenkinek mindenért hálás vagyok, de megyek Münchenbe. Csakhogy nem jött álom a szememre, forgolódtam összevissza… Felkeltem, fogtam egy papírt és egy tollat, s nekiálltam, hogy pro és kontra összeírjam a váltás mellett, illetve ellen szóló érveket. Bayern München ide, betervezhető diadalok oda, a végén kevesebb indok szólt a váltás mellett. Úgyhogy reggel felhívtam Uli Hoenesst, és közöltem vele: köszönöm, hogy megkerestek, rendkívül megtisztelő volt számomra, de a jövőben is a Herthában futballozom… Mielőtt további sportsikereket kívántam volna neki, azzal vágott közbe, hogy mondjak egy összeget, megkapom! Tényleg köszönöm a lehetőséget, ám ez a történet nálam nem a pénzről szól – feleltem a világ legnyugodtabb hangján, miután éreztem, hogy egy hatalmas kő esett le a szívemről.

A többi pedig már történelem, Dárdai Pál csodát tett a Herthával, hiszen tavaly még a kiesés ellen küzdöttek, idei eredményük után viszont indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében a 2016-17-es szezonban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik