Foci

Eb 2016: már meg is van az osztrákok elleni kezdő

Persze ez nem végleges, de kitől mástól, az angoloktól tuti tippet már kapott Bernd Storck szövetségi kapitány.

Bernd Storck ugyan még javában készül Ausztriában a válogatottal az Eb előtti utolsó, pénteki, Elefántcsontpart elleni hazai mérkőzésre, és még az utazó keretét sem hirdette ki a június 10-én kezdődő franciaországi kontinenstornára, de a neves angol futball szaklap, a FourFourTwo magazin májusi mellékletében már megtippelte a lehetséges kezdő csapat összeállítását. Szerintük ebben az összetételben lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az osztrákok elleni nyitómeccsen:

Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Elek Á., Nagy Á. – Németh K. Priskin, Dzsudzsák

Külön foglalkoznak a nemzeti együttes erősségével, fiatal játékosával, akire szerintük érdemes odafigyelni. Az angolok a Ferencváros középpályását, Nagy Ádámot emelték ki, akiről úgy vélik, Gera Zoltán méltó utódja lehet.

Gerával kapcsolatban megemlítik még, hogy a válogatott oszlopos tagja, aki a jelenlegi keretből egyedüli magyarként játszott nemzetközi kupadöntőt – még 2010-ben, El-döntőt a Fulham játékosaként (Atlético Madrid – Fulham 2-1) ellen. Megállapítják, a 87-szereres válogatott középpályásra meghatározó szerep hárul a szervezésben, a csapat irányításában.

Szóba került még Király Gábor neve is. A 101-szeres válogatottsági rekordot döntő kapus lehet a legidősebb játékos az Eb-k történetében, ha pályára lép a franciaországi tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik